康城女皇方國珊涉嫌「圍標」 被首都業主發起罷免

373 回覆
390 Like 19 Dislike
班大媽咁好洗嘅?親衞隊咁,肯定一冲突就叫非禮,真係小心D
整親點計工傷
嗰度管理費好似已經好貴
咩事
井多少少為咩打官司
方國珊好鍾意打999,一日打幾次
唔怪得民主派同建制派都唔鍾意佢
首都個間會所管理公司其實做得唔差,都放唔少額外資源落會所搞活動,港鐵既物業管理真係出名閪,比政府更官僚同縮骨,有咩屎一定係外判商食晒。
上面有人提過大角咀老牌港鐵屋苑真係極品黎,邊個入去做都會做到神經衰弱
咁佢有法團,有法人責任,佢自己請人嚟做嘢咪要提供返勞工保險比d 人囉

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181125/bkn-20181125000126645-1125_00822_001.html
李柏棠個隊人都唔撚係好人
總之兩隊都係屎黎
唔係wor,樓上講既係老街坊自己做返保安,你呢條link既新聞係話傭主係法團,2個概念黎。如果傭主係法團,買正保險緊係無問題,但如果係住樓上既人自己排更表睇住坐樓,做野時跌親咁點計
你搞錯咗個概念,就係自己做唔等於做義工
佢地只係收最低工資去做,人地出面十二碼保安都請到兩皮嘢,佢地仲係出緊萬三蚊,但係請唔夠人都係要再搵外判保安返嚟頂
不過首都反對方班人,同李柏棠無關,我哋好多人連李柏棠都未見過
今日至少報咗六次警

又搞顏色革命,搞亂XG
嘩,好撚癲,首都有呢個女人係度都幾大獲
港鐵管理真係差過新鴻基好多,
首先,全部嘢都外判,連你平時見到啲黃衫維修佬都係外判,
人工低,又冇福利,好多都係退休老人或者冇經驗嘅後生仔先會去做。
之後班高層又 set 咗一大堆離地嘅採購規則同審計制度嚟搞鳩前線同事,
搞到所有嘢都要"跟足"公司程序,完全冇彈性,所有嘢都慢又貴。
仲有抽水條款,開支愈大抽水愈多
方國珊報警L,點解可以咁癲
今日報左10次警
免費保安
一樣要買足勞工保險, 係啲人工慳咗

更加可能係根本請唔到人
大家好
Hello, 日出康城垃圾珊 你今日報咗警未
佢做都會駅又比人唱通街
D𨋢同設施成日壞 有人鬧佢堅持揀間平ge保養維修搞到咁
唔知點搵人投標 另一間貴好多 咁大部份人唔識專業野 實揀平好多果間
方國珊咁搏為乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞