康城女皇方國珊涉嫌「圍標」 被首都業主發起罷免

373 回覆
390 Like 19 Dislike
所以咪叫班業主自己揸莊做
自己做下招標睇下咩人回比佢地
認識板仔本人,佢同我講過好彩當日選唔到,今日可以過新生活,如果選到今日可能好撚大鑊
一嚟就話個post有打手?即係你寧願息事寧人,用搞事做藉口希望唔好有紛爭、願意被人揾食?包括圍標、食夾棍(如有)之類?

你都唔洗偏頗到話人發聲就係搞事,再東拉西扯話人整冷氣呢啲唔關事既嘢混為一談,幾叻混淆視聽

無追太貼新聞,兩班人點解唔召開業主特別大會,講埋要咩議程,包括答問環節,大家三口六面講清楚??

利申:路過,頂唔順啲人廢老tone

真係講太多都無謂
地鐵管理 全部都係公開招標
你地有冇睇清楚
所謂首都業主 即係張志董 同佢背後班人 李柏棠
佢地班人 做業委 搞左d 咩出黎 領都 都會駅全部都係例子
有去過都會駅的話。去看看他們會所上大電視介紹如何會「風大所以關唔到 lift 間」

解釋好詳細。不過再望望個圖則,又唔係所有lift 有吊共用lift 槽。點解那些lift 都關唔到門,就未聽過點解了。。

最精彩係會在大堂同lift 出通告講那些唔同路的業委的壞話。。好精彩。。
重有。都會駅d通告會有個「業委會榮譽顧問」。個位好特別。
唔係呢單野 之前都冇乜留意呢班人係乜水
淨係成日係fb見到呢條友幫人整冷氣機
依家睇得愈多 先知咁多藤褦瓜 瓜褦藤
真係得啖笑
樓主係咪有晒證據,可唔可以快啲告港鐵同方國珊,想睇佢兩個死好耐
路過都大大聲貪污貪污,有證有據就拎出嚟,唔係就誹謗嚟
不如你叫哪吒告我誹謗啦死傻仔
唔弱智都唔會用告誹謗嚟凶人,你睇吓有幾多單誹謗告得入,仲少過強姦
啲人唔會理呢啲
自己年年加人工 人地加人工就係搶佢錢 加價就係圍標
哪吒率眾妖害人
哪吒好多打手㗎
估唔到都會駅都有方國珊勢力,睇嚟康城調景嶺都係容不下棠哥,棠哥咁好都反,快啲去其他屋苑,其他屋苑需要你
🤣

我覺得康城需要佢多點。如果佢轉過去做會好啲。

不過到時,又要辛苦了MTR 的人,又要再適應吓。
你有冇諗過本身屋苑有d因素搞到個成本真係特別高
所以冇判頭想報
好過你喺度鳩噏陰謀論
你都on9,世界難撈間間都想打和都做,何況地鐵幾西都好一定找到數,做條數打和嘅最多咪接唔到盤,無啦啦會無人入紙就真係麒麟怪喇
殺頭生意有人做,
賠本生意冇人做。

你覺得有得用平價有得做就入紙。。
你做吓咪知囉,依家大把生意只賺現金流,香港係咪好好景呀?
首都會所合約爭議|被質疑圍標‎ 港鐵:指控不實‎ 有證據歡迎投訴
https://www.hk01.com/article/1023004?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
🔥全球單月1700萬用戶🔥 最多香港人用的新聞App!立刻下載:https://hk01.app.link/hknews

我好想看這場官司。

都會駅那邊,之前班業委話要告人誹謗。好彩好似沒有告到。幾怕佢真係用屋苑d錢來玩大佢。

現在幾好,等睇佢地同地鐵玩官司,又唔駛用都會駅的官苑錢玩。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞