原來何伯個貪錢肥婆細女真係一毫子都無存過入銀行,真真正正既盜竊行為

482 回覆
69 Like 1118 Dislike
小學生上連登嗎?中文老師係咪未教「繼承」呢個詞語點解?聽日返學請教下miss吧
啱呀,所以何伯第一次提錢嗰陣唔使帶埋個女去🤣🤣
到時你雙親將副身家/保險 送比小妹,到時唔好叫媽咪啦
https://www.singtaousa.com/2023-02-04/%e6%9d%b1%e5%bc%b5%e8%a5%bf%e6%9c%9b%e4%b8%a8%e5%a9%86%e5%a9%86%e4%b8%8a%e9%96%80%e8%bf%bd%e8%ba%ab%e5%ae%b6%e7%b4%b0%e4%bb%94%e6%96%b0%e6%8a%b1%e7%94%a8%e6%8e%83%e6%8a%8a%e6%89%93%e4%ba%ba%e5%a0%b1/4403391

可以參考吓東張西望類似case

《東張》主持李旻芳隨後訪問陸偉雄大律師,問到聯名戶口是否其中一人可以隨便提款,陸律師表示:「喺銀行嘅角度嚟講係,但要先睇呢個戶口係點組成。阿媽(翟婆婆)好明顯係呢個戶口唯一存款人,個仔一毫子都冇貢獻過,加細仔個名純粹係為咗方便打理,產生咗信託嘅關係,細仔用任何錢都要同阿媽交代。」陸律師續指如果細仔將錢用作自己用途,是破壞信託關係:「呢種行為係屬於盜竊罪入面,較為嚴重嘅類別,如果佢真係被判坐監,佢會坐得長啲。」陸律師更表示今次個案明顯有盜竊成份:「好明顯,雖然佢(細仔)係戶口其中一個持有人,但佢身份只係一個代理人,工作只係保管或者管理呢筆錢。呢個戶口嘅組成已經有個目的喺度,你係唔駛將啲錢轉去另一個私人戶口,而且個戶口係你私人戶口,呢度正正有一個表徵,證明有可能當呢啲錢係自己嘅。」
何伯錫佢 關咩事?
走出陰霾
今晚一播完又吹風向屌仔女 收左幾錢出post
法庭有真正既公義社會就唔會咁啦
你依d留言真係好冇質素
仲話自己磁力王,真係污辱左我既偶像
真係好葵介
唔洗鬼妹,越南妹我都撐
答啦,邊個係外人? 人地合法夫妻, 外人點睇都似係講果件粗口爛舌既女婿
合法夫妻連聯名戶口都冇 邊個係外人 心照啦

你以為呢個case 結咗婚 真係附合法庭共同財產原則?
之前何伯同2仔住
依家呃唔呃都好 河馬都係合法妻子
老豆想點用就點用
佢驚老豆俾人呃 咁咪攞走自己應得嗰份囉
老豆自己嗰份咪由得佢 真係俾人呃都理撚得佢死
起碼可以人生最尾 可以賭嗰開心
依家人哋辛苦一世嘅錢 佢一鳩攞撚曬
驚死自己分少咗 講到尾都係為錢多過為老豆
你係何伯D親人/仔女就唔會咁諗
噏乜春? 東拉西扯,你老母同樓下保安有無開聯名戶口呀?
點解到而家都仲可以咁柒
傻閪
我係佢個孫
你係弱智定冇腦?阿伯俾阿豬可狗周街派都冇問題,就係唔岔氣,明知個肥婆呃錢都要俾佢。
咪就係 仲要係單簽
仲要勁老土乜鬼張五常
成班老人打手
開幾多PO都拎唔返架喇傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞