原來何伯個貪錢肥婆細女真係一毫子都無存過入銀行,真真正正既盜竊行為

482 回覆
69 Like 1118 Dislike
你唔係諗住講生前繼承呀嘛

如果係饋贈,咁就唔使聯名,過晒俾個囡得啦
重睇多次啦,佢有講單簽同雙簽係唔同,而本身佢搵銀行單簽係做d 咩先
建議睇清楚先好學人再講野先
如果死後繼承點解唔寫遺囑
咁個女有事撞車昏迷拎唔到錢醫病之類點算?邊同你講唔過數就唔係繼承,我信律師,你邊撚個?
所有官司都有正反兩方律師,所以有法官,然後仲可以上訴,最後有終審

你先睇唔清楚,佢本身想拎,銀行職員同佢講宜家拎會罰息先作罷呀on9
咁你邊撚個?你講野有說服力得過律師?
咁你又同意阿伯快手可以攞返

搞清楚自己嘅邏輯先啦

就算係翁律師都戴頭盔講「若何伯何太現在打官司未必會羸」
你唔識字?你依單係個老豆死咗,即佢啲錢變咗遺產,家陣件廢老死咗?
係呀,聯名戶口就係大家共有,一面可以唔洗通知另一面
你宜家先知呀?
你唔需要信我,只需要信自己就可以。

如果你有批判性思考的話

唔係有權威性嘅人講咩就信十足,試吓用我自己嘅腦。

如果要反駁,睇吓上面幅圖,攞啲理據出嚟,唔好做啲低層次生物。
咁究竟係共有,定係饋贈啊?

搞清楚未啊你
咁你又憑咩講到實犯法一開始
放喺個戶口咪饋贈,人地未拎即未收,人地未收你緊係有權收回,但你慢咗
有可能犯盜竊罪

係應該要學翁律師戴返頭盔
你撚有講可能一開始
聯名戶口開個陣要解釋開戶目的
同埋唔洗理d錢屬於邊個
開得就係共同擁有
邊個都用得 呢d野開個陣銀行一早解釋晒
如果覺得唔合理可以唔開

有得打一早打左啦
洗上東張咩
1. 咁係咪未呃到錢就唔可以當騙子?唔駛提防?唔怪得知咁多人中電話騙案/網上騙案

2. 何伯可以用法律途徑去追返聯名戶口既450萬,只要你證明到筆錢既來源係全部自己賺返黎就可以搵法庭判返比何伯
呢個情況係有案例的

3. 班子女點會無照顧何伯
本身同二仔同住,何伯自己上東張西望講本身關係都係好好,直到個大山婆出現先反目成仇

4. 其實班仔女一開始都無限制過何伯點樣用錢,佢一野拎到三十幾萬買首飾之類送比個大山婆咪一樣買到
講到仔女唔比佢用份身家做自己野咁
係班仔女見到個大山婆想呃錢 連佢班朋友街坊都睇得出
佢地想幫老豆唔想佢份身家被騙都有問題

一句講哂,比返哂錢何伯 到時出左事就唔好叫班仔女執手尾既話我係支持佢拎返既
但唔好呢頭臨老入花叢 中撈女騙局之後一無所有要班仔女接濟返
成日話盜竊盜竊

咁去報警未姐刑事案一定幫你處理 刑事起訴係律政司做

同埋要告埋銀行出錯
事實就係佢開左聯名戶口+單簽
細女轉走d錢係合法
律師都話無問題 你熟例過律師
要追返就要民事訴訟搞
證明筆錢係完完全全屬於何伯賺返黎
盜竊同銀行出錯係兩回事

刑事係難㗎啦,要證明不誠實意圖。睇吓會唔會民事囉。
我唔係話拎走有問題,係屬於任何一方嘅邏輯嘅問題。

你講嘅嘢我完全同意
同意
又奇怪邏輯。上東張同打唔打民事係兩回事

天瑜都有上東張
咁改返
有得打 有律師睇完東張就幫左佢打啦

你覺得有得打咪幫佢打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞