原來何伯個貪錢肥婆細女真係一毫子都無存過入銀行,真真正正既盜竊行為

482 回覆
69 Like 1118 Dislike
其實係咪好多人唔明點解呢個位要屌何伯
佢真係前言不對後語

1.首先佢係自己同大山婆上銀行想去拎一百萬比大山婆做生意,因為要罰息十一萬而放棄左唔拎(呢個係01報導同埋東張西望何伯第一集講既)
> 問題就黎: 如果何伯知道係雙簽既,點解會自己一個同大山婆去銀行拎明知要雙簽都去銀行白行 唯一合理推斷就係佢知道係單簽 可以咁樣簽走一百萬

2.之後去到定期做完果日(01報導指2月尾左右)何伯就想去拎錢喇 因為唔駛再罰息
點知就發現d錢已經比個細女快過佢轉走哂
> 何伯當時大大聲係東張西望節目講個戶口一定係雙簽 點會可以比細女單簽到 打哂電話去銀行投訴話銀行出錯 又對住鏡頭講好唔滿意銀行個處理

呢到咪已經係前言不對後語

東張西望斬到一截截 佢兩個又成日自己打嘴巴
我都係跟最初講既版本去講
佢後面有無改我就唔知
聯名戶口玩單簽就係鬥快拎嫁啦
開戶果時個風險會唔知
所以一般都講要雙簽 重以為呢個係常識黎
東張播完冇耐咋喎
其實依家無論做任何合法同非合法既野, 只要spin去對家係大陸人或其有關人仕就贏左主流支持...
成個星期啦
長洲活動都知啦
所以何家子女早着先機,但可唔可以笑到最後仍然係未知之數。
法律行動呢家野唔係咁草率㗎
一開始講到咁口響話盜竊,宜家又話難
唔係盜竊咩
請不要侮辱愛情
咪話學翁律師帶返頭盔囉

佢話「何伯未必攞得返」,你唔係唔信佢啊
你唔好再扮識法律啦
一開始就咬個細女盜竊
根本盜竊係刑事 何伯報警落口供就會有律政司做起訴

事實上細女操作無盜竊成份 最多咪話道德上有爭議
銀行唔係阻止,只會提醒,個人財產無人可以阻
大山婆有方法就唔駛搵東張西望玩輿論壓力啦
但可惜既係輿論壓力係自己食返
我擺明係門外漢討論啦,點樣扮識?你識法律?

道德有爭議,咁法律有無啊? 冇你就唔使講民事啦。
後面個2段我咪咁講
重覆返我個point

你point 1同4 我都講左 人到左18應該有獨立思考 佢要仆街死咪仆街死 你理撚得佢姐
point3 我冇追咁貼 多謝糾正
point 2 所以我咪話何伯柒在係整聯名而唔係單名
btw 其實整雙簽仲好 起碼何伯一定自己draw out唔到錢 個人覺得最好嘅方法係將聯名户口轉做雙簽 之後隊返曬d錢入去 咁咪冇argue lor
又係邏輯問題。搵東張玩輿論代表冇其他方法。

即係你覺得何伯一定不會民事追討?
試下何伯娶個烏克蘭妹 睇下點
係連登大陸婆就係原罪啦

當連登=全香港?
問緊你做咩一開始講到咁口響呀,唔係信自己架咩
盜竊係刑事,依個係常識,你無架?
咁應該係弱智貪過癮先上東張西望做小丑
比人當茶餘飯後既話題
講咗好多次,我應該要帶返頭盔,加返「可能犯」盜竊罪

你唔好再九唔搭八啦
唔識咪唔好講囉 柒左就死撐

騙案比錢個刻有邊個唔係自願 做乜要報警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞