原來何伯個貪錢肥婆細女真係一毫子都無存過入銀行,真真正正既盜竊行為

482 回覆
69 Like 1118 Dislike
條友啞撚左啦 唔好迫死佢
有睇一刀不剪版
流程係:
去銀行拎100萬, 銀行話要罰11萬息
何太話聽到都考慮左陣 (係考慮左陣咋 如果無下面既事應該唔理, 照拎錢先..駛同你慳咩..個定期係半年更新一次, 常理係去之前都知要罰息, 主持有問做乜罰息都要咁急拎錢 何伯話因為老婆老實)
然後銀行先話單單罰息都未拎得, 要加埋雙簽, 除非6月到期, 先可以單方面拎得錢
咁何伯就叫職員, 到期時將錢轉落個人戶口
最後何伯就話收到銀行壞消息, 錢已被細女拎左
所以先有人講 有呢個可能性 但只係銀行為保障客戶而做, 正常合理手法黎

前言不對後語亦係真既
講完流程後 何伯有提左句"雙簽係為左防個女"
而事實係佢去拎錢時無叫細女, 即擺明知單簽就得
咁講係要撇開450萬同個女0關係
節目成日強調
D錢係何伯自己一個/唔係比女繼承/要防個女

其實諗番轉頭, 聯名戶口一直相安無事
細女點解無啦啦罰息都要拎錢, 一拎拎哂全部+斷聯?
唔通真係一見阿爸識女人, 就即刻聯想到錢, 雷霆手段?
如果係前面有可疑既何太加個老野企圖拎錢 銀行通知細女
細女先有呢個舉動 都好合理
何伯話同仔女關係融洽...
何伯亦話何太對自己好好, 係真心, 又老實...
呢D係表面, 真實係點真係要睇每個人實際做左D乜

雙方真係咁好感情既話...
何伯點會為左個岩岩識既女人 無視子女錢財利益 事後直接當無生過D仔女
仔女又點會保障完筆錢後 就直接斷聯/惡言相向
如果身處一個感情好好既家庭
就知父母/仔女相互都唔會捨得做到咁極端
銀行職員點會因為可能係騙案就講大話要雙簽
佢只會游說你唔好攞錢
好明顯何太聽到要罰息所以縮
諗住坐定粒六賺多D
無諗過職員會通知細女
大家都係假設 唔會知佢地點相處開
咁何伯係咁講咪咁討論 佢自己提出既
第一集都清清楚楚講明因為大山婆先搞到仔女反目

同埋唔好睇少大陸女人d攻勢啦
第一日就叫介紹男人比佢 又煲湯又剝定橙比何伯
何伯都沉撚哂船啦

比著你係何伯仔女 見到個老豆唔聽勸之餘重要信哂大山婆 覺得仔女先係壞人既 咁反目嘈架/唔理佢都係人之常情
係唔好睇少啲廢老嘅on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞