原來何伯個貪錢肥婆細女真係一毫子都無存過入銀行,真真正正既盜竊行為

482 回覆
69 Like 1118 Dislike
咁你仲唔報警?
都唔係得連登講啦
佢班街坊朋友都覺得有問題喎

以事論事啦
Day1係街市四圍撩男人又問人有無男人介紹
呢個人係正常 又煲湯又剝哂橙比何伯 話無機心就好難講得通喎
同埋一個女人識無耐就氹佢拎成球出黎做生意

東張西望都有訪問路人點睇呢d行為 都係覺得係騙子喎
唔係話無真愛無忘年戀
但可能性接近零囉
法律行動呢家野唔係咁草率㗎
講緊你依句呀柒頭,刑事就好撚簡單,搵警察報警就得,之後律政做野,想問可以有幾特別?笑你唔識扮識係依度呀
今次呢單咪唔係,何伯都講明d錢唔係個女,仲要完全喺不知情既情況之下俾個女棟晒450萬
日本妹,我建議直接俾曬成副身家
開得聯名戶口即准許對方拎架啦 ,佢自願開聯名戶口架喎
佢真係好柒。如果條條數都要追源,咁大把家族都可以追返d錢。

兩公婆個老公拎晒聯名戶口d錢去賭輸晒,又追源?又怪銀行
清有d料到,即係你請得工人就預咗全屋野任佢偷?個工人你自願請架wor
九唔搭八,請工人係黎做野,但間屋啲野唔撚係屬於佢
話明聯名戶口係屬於雙方嘅戶口,你用吓個腦啦唔該
你工人係間屋嘅業主定租客呀柒頭
一開始又話盜竊,之後又話民事,個龍門搬到
追返上面,一路講緊民事

唔係同你嘅對話嚟㗎
個戶口係屬於雙方,但係d錢唔係,正如你買樓一樣,你份樓契就算兩個人嘅名都有,但係只要證明到由頭到尾都係淨係得老頭出錢,個女一蚊都無出過,如果有一日個女棟咗層樓,最後層樓都會判俾阿伯
聯名戶口潛在風險 雖然聯名戶口能夠更方便地管理共同財產,但戶口持有人擁有共同的權益及責任,因此聯名戶口有以下潛在的風險: 1. 全部戶口持有人要承擔債務 假設一對情侶共同擁有一個聯名戶口,男朋友投資虧蝕、簽賬金額超出結餘,即使女朋友沒有操控過戶口,也有責任償還戶口的債項、利息、罰款等。

搞清楚咩係聯名戶口先
聯名戶口既錢係共同擁有

唔係你9up 用你既邏輯去定義
個例子錯撚到咁 點解講左咁多日重有人會用
討論區嚟㗎呢度,唔係法庭啊,我唔係法律專業㗎。

你係咪從來都冇喺討論區講錯任何嘢呀?

我咪話同意你囉,點樣死撐啊?

你自己都話可以嘗試民事追討啦。
以事論事
大陸婆係明呃錢 但全套服務
D仔女就本身覺得450萬 阿爸已經開定聯名 有咩事瓜左就比細女/仔女
當細女會平分 人人90萬 已經一半落左袋 何伯都個頭近
而家殺出個大陸婆 要爭呢筆錢
就好似落緊袋既錢 無左

咪牽性拎哂 拖幾年 萬一瓜左又好 大陸婆走左又好
筆錢咪始終係佢地幾個既
2邊都立心不良

但成件事 D錢係何伯 佢在生人仲清醒時想點洗有佢既自由 佢鐘意臨老用幾百萬買個開心晚年 你班仔女吹咩

如果證明筆錢係何伯既, 聯名比細女係因為等自己死左作為代理人 分出去幾個仔女
未死都係自己話事呢點法庭受理既話
細女輸緊
屌你真係好柒,唔通你朋友入錢落你戶口,你就話啲錢屬於你朋友唔撚屬於你呀智障
所以咪俾埋樓契個例子你,contract簽好晒,contract條款點寫唔代表大晒,真係要打上到庭好多野可以凌駕contract
我話同意呀。知唔知同意點解呀
D風向,一時就屌新何太,一時就屌D女
D花生真係跟唔切
d錢放左十年都係到
一路個女幫佢管理錢
有500萬
450萬做定期
50萬活期

個老豆識左個女人2個月,50萬就用晒
仲話要拎多100萬
比喻不倫,買樓係要證明邊個俾錢買樓,所以層樓屬於邊個
你存款炸喎,又唔撚係買野,咁唔通我入錢落你戶口,你個戶口啲錢又有我份呀,用吓腦好唔好?
但係聯名戶口下就無分d錢擁有權係何伯定係細女
係共同擁有 呢樣野無得拗
呢樣野簽名開戶口決定左喎
所以銀行同法律意見都話應該要「雙簽」
你第一句就劈頭講盜竊啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞