本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
Samsung肯??
Pixel?
明明影相鏡頭供應全球手機
偏偏自己手機就次貨當人傻仔
有成功例子
係cmos唔係鏡頭
買家唔一定要年年買
但係廠商一定要年年出新機
電腦科技每年都變
隔三幾年先出新機就唔夠人爭
#181 唔係講緊出事之後點處理喎
由頭到尾都係講緊邊個係罪魁禍首
唔好轉移視線
我係咪天選之人
用到而家都冇綠線
你又唔係#181 你就轉移視線
唔好玩
CMOS 得OV (原美國比中資食左)或者三星
你望下中國有幾多廠用OV
同級下noise 差唔少
4K mon sharp收咗皮好耐
又食電
人眼係手機尺寸4咩撚K
你用手機尺寸距離睇720P 2610P片可能分別唔到
apple retina ppi 326
一般iphone ppi 4xx
唔好以為好潮咩春都4K
人眼極限好似16K
個post 講緊罪大閪啊
個閪個都知Samsung 閪啦
而家有人揾枝槍隊著罪大買Samsung mon 咩
喺個屌罪大嘅post 到話人唔屌Samsung
你都九唔搭八嘅
日本9成人用iphone
西方公司好多服務係打全世界
日本就不思進取成日諗本地市場only
咁market細自然得到嘅投資少
你無錢開發,改良,點同google apple鬥?
依家唔係以前製造業搞kaizen,匠心嘅年代喇
垃圾日本就係因為怕面對世界,導致本地科技公司仆街,正垃圾
題外話,最近有個英國鬼佬朋友話幫日本公司搞cloud migration,話d時差做撚死佢,我本身好懷疑日本公司做咩搵佢搞呢d嘢,但睇你d數據可能呢個真係一個趨勢
係咩, 我淨係見到sony 機出綠線, D人就大大聲屌, 冇用過都屌埋一份
samsung 機出綠線就冇見過有po屌到上熱門咁lor
仲要講下邊個係罪魁禍首都要被人屌返轉頭
乜依家咁惡, 只許講sony出綠線, 唔比講samsung 係源頭
我部xperia 1用左5年都冇事
我學日文學都學咗好多年
覺得日本好多嘢都好好
但係佢果種唔肯打世界市場,收埋黎玩嘅懦弱真係好噁心,到今時今日都仲係會打擊d英文好嘅本地人,好似大家一齊英文九流好撚proud咁
就算你日本想孤立,都改變唔到你處於地球嘅事實
你可以唔做貿易嗎?你可以唔俾apple google入日本市場嗎?
日本人小事上可能做得好細心,但做大事就無遠見無膽色,連韓國都不如
Sony量少點平俾你,過保緊係叫你買過部啦
其實大陸依家多左好多人用國貨,甚至大陸牌子喺外國頂死好多傳統外國大廠

唔好咁井底蛙啦
Samsung S20 出垂直綠線
https://lih.kg/3153074

S24 Ultra 傳出災情?!螢幕出現不明綠線
https://lih.kg/3623459

就咁揾都最少兩個post 啊
你老母冇見過就咪入嚟鳩嗡啦好嗎?
同埋你cap 張圖完全冇任何內容係關於罪大
有撚指出罪魁禍首咩

你呢啲叫臭蟲論啊柒頭皮
照你咁講咁你撐唔撐華為啊中國香港人唔好冇功能上唔到google就唔用啦,連我想表達咩意思都唔識
呢樣真
出街食個飯落單永遠都要掃好耐
個價錢太貴 成萬蚊買iphone 算
ov已經追左上黎
三星個邊免費整sony收人錢明未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞