本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
拿政府錢補貼搶巿場佔有率
光伏電車
lcd mon很多蝕到唔想做LG
panasonic 2019年panel都唔做
sharp似乎都差不多
呢兩間頂級lcd panel
得samsung靠領先oled技術食apple訂單賺到錢
PS.大陸剩係堆spec,有d仲要虛標
平係平大量製造LCD垃圾
50%咋
因為得5ii/5ii/5vi個芒出事
1系問題
LG 機其實係幾好用
又肯諗新野
但係燒底板自己玩死自己
咁咪快撚啲去死,
死直啲!死慘啲!蝕多啲!

10年後,
冇人會再記得日本曾經係電子產業大國
真,當年就係因為咁買X5,用到依家

下一部只要佢都仲係完整mon,都係會揀佢
5ii 用1年半綠線
用過21:9分割畫面之後好驚自己用唔返普通機

之前從來冇諗過分割畫面係真係睇到野、用得到,普通比例完全做唔到嗰種感覺
睇慣21:9望其他mon,對眼真係頂唔順
其他人用咩?????
我自己親眼見真係冇其他電話,見個一部samsung,之後就冇
周街an機同iphone 喎
白卡?
燒得太多
唔比人覺得好用?
唔同部門

全屋電視都係索尼
你講到其他機冇咁
21:9 mon垃撚圾
我好似無乜點見 Xperia 係 Yodobashi 入面有專櫃
反而華為,Pixel 都有
樣點柒法先 定係你眼有問題 所有電話中SONY一向最撚靚 你話系統唔夠智能就真
就係用過其他機嘅分割畫面都唔好用,分完兩邊都扁到乜咁,打個字就咩到睇唔到,一係就app上面條bar都去咗一半畫面,完全唔係兩邊都做到野。坦白講呢個function放喺普通比例冇乜意義
試下唔開死點補正 長曝光睇下邊個 有銀河
Sony都轉咗去相機市場啦
由佢
其實細摺mon機個屏幕比例都有21:9
識用手機,一定係用日本匠人之心頂級黑科技專業級攝影手機王中之王Sony Xperia,我哋仲連續幾屆拎咗全球極具認受性嘅設計金獎!我行街一拎部電話岀黎d女即刻濕哂
我直接用Sony Xperia 嘅自帶發熱功能,幫佢地整返乾條裙仲俾人讚我係暖男,事實啲熱力係喺我部電話到散發出嚟

iPhone? 垃圾!隨波逐流!係啲凡夫俗子唔識電子嘢嘅人先會用 成班就好似被圈養嘅豬咁

唯有係用Android機,兼且係擁有頂級黑科技嘅Sony Xperia 手機先係人上人,傲視群雄!君臨天下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞