本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
其實Sony 近年都無樣嘢做得好
電視比韓廠支廠夾住打
Psn 一堆戇鳩行為比人屌
電影又一劈屎咁

再咁落去應該比支仔收購了
用有線嗰啲基本上都係廢老
香港幾時有pixel行貨同埋行到5G
此外,彭博社認為 Sony 作為市場少數沒有推出摺疊型手機的廠商,也是造成用戶流失的原因之一。

認真咩
Sony 電話用中級cpu 但賣人地旗艦價
但個OS又整得唔好
影相明明相機咁勁
但電話影相又唔會靚過人
Ps5都比人屌緊
冇曬水魚啫
以前靠品牌效應賺錢
依家大陸講性價比
好似sony手機
spec永遠差人一兩級
個價賣到鬼咁貴
啲所謂黑科技 唔係hardcore用家根本用唔著

依家聽到sony手機已經feel到浸40+毒撚大叔除
以前真係百花齊放 每個牌子有自己特色
而家全部撈埋一堆 抄嚟抄去 冇晒個性咁
得返幾個brand選擇
永支罪大

利申:廢老
係佢自己又要加價又要無game唔夠人地gamepass
而家玩steam都迫9人連PSN都痴痴地仲要LGBTQ不斷
你用成本去專注做你既強項好過
先唔想玩果時冇機,而家有機但少game
逼PC玩家綁PSN 食屎啦Sony
sony 電話有咩創新o既野?
本身想買,見到個廣告不了,搞到cheap晒
入嚟就係為咗睇索尼
武士道
寧死不從
永遠都比唔足野啲客
咩都差少少 差少少
買過一部之後 就冇再買過
到喉唔到肺既感覺好撚差
xbox game pass人數其實一路增長緊
唔好淨係睇xbox銷量低 大把人砌pc+xbox game pass+steam
ps5係賣得但反而psn跌係真
而家sony下下迫d game唔俾暴露(泳裝果種已經叫係),同一隻日系RPG game xbox steam switch玩都可以原汁原味但ps5一係多布左一係打聖光
自家game又要黑人又要同性戀,女角大波又話物化女性
sega altus呢d以前ps獨佔既廠都慢慢搬game去xbox同steam
Sony 之前sell design
依家21:9太長
如果佢肯平d,做到pixel甚至小米嘅價錢,市佔一定搶返好多。不過算啦,sony班人冇腦
Sony 得返相機獨步天下
電視一早收左皮啦
依加電視面板都係同韓仔買
佢剩係加塊自研晶片落去調色之麻
但Android用家用Android其中一個原因係多牌子/款式選擇(vs iOS得一間)
Sony好好醜醜都叫做offer緊選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞