本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
ov已經測試緊1吋cmos(ov50x/ov50n etc)
仲會幫唔同廠商tailor-made 獨家版本
如無意外下年大陸廠會全部轉投ov
Sony 得返apple呢個大客
an機真係小,咪話9成iphone,坐地鐵個個iphone,市區夜場又係,係得一次見到部3星之後就冇啦,中國機應該唔會用啦,日系機又係未見過
Samsung 個UI 好難用,要用慣咗先得,唔係一上手篤幾篤就用到。有update你唔裝咩,部機就古靈精怪,我老婆部三叔一hang 下hang下咁,我就知九成係系統有更新但係未裝,麻尻煩,有時趕住整嘢就要花時間裝咗個更新先。正垃圾電話。
三叔UI好,你冇嘢呀?
三叔 UI 唔好,你冇嘢呀?
LG 賣mon 仲揾得多錢
Samsung 機唔好用嘅話,我就唔會用咗九年 Sony Ercisson、Sony 轉過去 Samsung 啦
正想講pc玩家第一次感受到咩叫索尼罪大滔天
on9咁易用都唔識真係要驗腦
劣根性 Sony 垃圾
太浮誇,咁摺機咪仲更加amazing?
咁仲癲 自己公司都無溝通
Sony一向都係唔同部門各自為政
呢點維持左好多年
摺機又要重新搞UI,不了
點難用?
慢慢等
CMOS sensor所謂 tailor-made 個cell 咪一樣
得返周邊改少少
唔會好左
再睇下ov出黎效果再講
1吋放手機太大
21:9揾鬼買
當時第一代出
好多連登仔當寶
主要係佢個mon,好長,點用
賣芒賺唔到架
家電先係最賺
正呀,咁鍾意玩LGBTQ,可以留返佢地自己玩
samsung廣告 又好 marketing 又好。 你睇下有邊套韓劇 有邊個唔係用samsung.....
相反日劇 個個都iPhone.. 呢下已經輸哂
三叔個UI用到發憫憎㗎
啲setting擺位又唔make sense,亂鳩咁擺
同Android原生OS比真係爭好遠
遲早賣俾大陸
天價但二手科技
次次發佈會到賣機隔幾個月
吹撚到相機上天影出離垃撚圾
清水os都算, 仲要拍片過熱笑死人咩
唔貪心既,搞好相機傻瓜mode對得住旗艦機先好賣天價啦
日本嘢軟件係死穴
硬件堆料根本間間廠都做到
大家都係垃圾魔改Android
大陸機平一截
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞