本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
sony 專心做手機CMOS, 唔好再做手機.
呢個我又覺唔係理由,一樣小眾機黎講ausu一樣做到,同埋遲都唔係成年呀,其他野再逐樣屌都口臭
佢整完又派KOL
Xperia Z1映相過熱之後唔再回頭
現代即食文化下
淨係影相唔加味精已經少左人買。。。
Samsung 同 Sony 影出黎個天係唔同色嘅。。。
但係,人就係要夢想中嘅嘢,放上去IG可以大大隻字寫no filter,但其實影果時已經....
Sony我用左好多年,襟用到一個點
Samsung 就家人用左五年六年左右,爆mon,死機都試過。最新係摺機有痕,上去客服,問幾句就幫你搞。
iPhone 就唔講了,係果粉,基本上唔知世界做緊咩,iPhone 餵咩,話咩係新科技,咪係囉。
堅持,就換黎銷量跌,世就就是如此。
淨係賣9千但冇lyt900/imx989已經係死罪
仲未計自己cmos唔夠人哋調得好
10 年前講緊pc沒落 個個轉去玩console 冇人會再砌機
而家俾班LGBTQ+鬼佬玩到pc收翻sony皮
其實幾可惜 曾幾何時 LG 好肯試新嘢

Sony 都係 Xperia S P 都係好嘢黎 以前就 Arc Arc S 做機皇
日本係新世代真係一啲建樹都冇新興行業乜都唔關佢事
華為p70超正,已預訂
早期果d係ok 愈做愈差 撐唔落
我部X1II之前用左一年多啲都放左
又長又窄
個screen窄平時睇野根本唔舒服
睇片果陣又係 如果片源唔support 21:9
中間睇片個位置太細 左右兩條大黑邊
如果放大條片黎填滿個mon
條片又明顯蒙左或者片源下低有內嵌字幕睇唔到
部機既優點得sim卡個位唔駛搵針吉落去 直接用手開到
同埋有得插microSD同3.5mm

死都唔肯改返正常比例或者出多個唔同比例俾人揀
手機部門如果執笠都抵死
藍牙無電已經玩完
3.5係backup
當年只出21:9整死自己
如果係Apple咁樣出 又會適應到
20年前呀? 10年前 大家開始轉pc
罪大滔天
因為Apple 自己OS,有能力要求所有app developer 做optimisation
software 寫得差
sony手機成手sell話玩pro相機mode
但又要lag又要熱質素又贏唔到google pixel
又貴但又唔符合期望 邊有咁多fans
相機 ps5就話sony 手機用sony嘅一定係傻鳩
早期係指邊部? X1第一代?
個比例同最新有咩分別
iPhone屌打
個個年輕人都揸住iPhone
今代仲話cut 4K mon
我都即刻唔諗Sony

利申:10年Xperia用家
揀佢既用家係貪佢冇放棄啲舊野
cd card
3.5mm audio plug
實體相機掣
佢變咗圓邊就冇咗日系feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞