本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
專心整遊戲機算啦
電子垃圾
唔知點解佢咁堅持

LG都退場唔玩
咁多個選擇冇壞嘅
唔通你想得番Apple/Samsung/支機買咩
Sony個牌子 用唔到係後生果班身上
但事實有睇冇都係冇咩分別
D人都係買呢D
最多加埋Google
Sony堅持走高價路線,d機又唔係真係勁過人,新機又出得遲過人,叫人點支持
原來仲有出?
炒曬寫UI班人
重新換過班可能有得救
Sony Xperia 個spec差撚到
長方形比例真係好趕客,之前買新機都想考慮下佢,但試上手真係太長,有點難用
新發佈嗰部好似會好長
心情有啲1516
香港應該好多人用喎
之前搵咗女團代言
Sony依家係少數仲有3.5/SD card/完整mon嘅廠
收埋檔嘅話
市面上啲機真係部部都差唔多
純粹睇牌子
而家一街都用藍牙耳機 3.5已經無吸引力=.=
其實SONY自己出系統好過喇
鬼咩 夾埋d垃圾贈品賣 死都唔減
遊戲機都整唔掂
日本人用pixel 應該仲多過用Sony
之前睇到報道話日本係最多人用pixel嘅國家
樣又柒 系統又難用
電話長撚到傻
外型唔討好得返班死忠買
“完整”mon係佢地收皮一個幾嚴重嘅理由黎 無論16:9定21:9都唔係一個好比例黎 根本睇片有少少黑邊就好撚小事 手感上同主要嘅手機工作上都係兩者中間最完美
日本IT真係廢連line對手都出唔到

日本國際收支結構變化的另一個特點是數位化相關逆差擴大。

隨著日本使用海外大型IT企業提供的網路廣告及雲服務等增加,日本的「數字逆差」從2014年的2萬億日元左右,擴大到2023年的5萬億日元水平。預計今後還將增加。

針對這些課題,關鍵是在數位領域提高日本企業的競爭力,營造企業容易選擇國內投資的環境。

日本「商品&服務」貿易赤字,「海外投資」收入創新高
https://lih.kg/3687732
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞