本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
有3.5mm 都要睇質素
任何一條J音質上都贏咗內置dac
pixel d qc勁垃圾
軟件係正既
但硬件真係仲垃圾過大6機
日本廠係5月先會出新機例如sharp,sony
因為4月新財政年度
我記得小學嗰陣出iPhone 4 好多人講
周圍都賣晒,啲Disney/ Sanrio Mon貼一大堆周邊
到我上咗初中,日本一半一半揭蓋手機|智能手機
小學嗰陣d同學都用緊S2
但睇嗰啲電視劇 仲用緊揭蓋

依家見,全個日本大部份人都用iPhone
日本市場已經俾 pixel 搶咗好多
綠線Mon 食屎啦
真,Shamesung 幾時食?
系統太癈
後來Sony 買返晒Ericsson 喺Sony Mobile嘅股權後就冇埋
山頭文化
慘得過Samsung 自己研發塊最強qd oled panel出黎
結果演算法太廢,後制工藝唔夠好
連續兩代s95b s95c 畫質都係慘輸比sony a95K同a95L
如果唔係行平價策略撚有人買咩
未轉21:9既款之前
都用過幾部Sony機

真心Sony機外觀係靚
但個系統真係唔得
仲有影相硬係唔知點解好油畫
成個software寫到一pat屎咁

最後真係撐唔落
迷利手機市場就係萬人網上響應一人到場
呢個唔係選擇黎
其實4K mon喺手機市場上實用性唔高
人哋 samsung機都係用緊2K mon
但係人哋samsung喺分別喺上年第三季以及今年年頭出Z fold/filp以及新一代S系
你手機幾何用到4K
又食電個效果又同2K冇大分別
但平時啲人屌iPhone冇3.5/sd card嘅時候
會話Android仲有機有呢兩樣嘢
用家仲有選擇
而嗰部機就係Sony
認同,其實用stock android os 冇咩所謂
專心做番好個相機APP同打機仲好
明明自己集團有咁多IP可以CROSSOVER 攪到好似係單打獨鬥咁真係ON9
你乜撚啊
人講Sony 你講Samsung
日本人都係用iphone啦
野仔黎係咁上下
sony 用既綠線Mon 全部都samsung 整ga
samsung 整綠線Mon 唔係佢食邊個食?
定係你想
sony 機出綠線就食屎啦
samsung 機出綠線就我睇唔到我唔知道?
Sony衰喺完全唔肯過保免費/平啲整呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞