本國人都唔撐 Sony 手機日本銷量大跌 40% 市佔率僅剩 3%

384 回覆
90 Like 5 Dislike
no offense 聽呢個描述
覺得似人既問題多D
吹大咗
Sony淨係做sensor
唔係成個模組
大立光,舜宇嗰啲先係砌成個模組
相機/耳機/電視/PS/Spiderman
其實由Xperia 1開始已經係Alpha team搞緊
執左手機部算啦
執咗對你有咩好處?
節省成本全力投入耳機同相機產品
唔出奇
日韓本來世仇
未夠徹底。
依家只係將相機嗰part俾Alpha搞,我意思係成個Xperia歸落Alpha旗下。
宜家無分Alpha部門呢樣嘢㗎 直接叫ET&S 即係消費電子部門 裡面包晒BRAVIA ALPHA WALKMAN XPERIA
講係咁講,實際上你真係信?
Xperia咁努力擺晒啲名落去就係想你哋信,但用到1V我都仲係覺得佢同一部真正相機仲有一段距離,剩係鏡頭光學質素已經唔得啦仲好意思掛菜嘜T*
信 因為佢就係靠三條team每team派一個人整啲軟件落去Xperia就算 一日十時裕樹管數都唔使旨意Xperia有資源 佢本身唔睇好Mobile有錢賺 佢只係用嚟存在係消費者嘅視線 唔蝕就得嘅狀況
Sony唔係保險公司同音好版權商黎咩?
小眾fans機 大眾要嘅野都無
成日話幾獨特 又3.5 又sd卡 買嘅人就一年少過一年
普通人要嘅更新快 更新期耐 新功能下放 影相方便易用
呢啲咁簡單就乜都無 執咗佢吧啦
你cut撚晒d乜鳩功能卡os野唔緊要
你俾番部正常旗艦應有既相機就得
唔係d乜鳩pro俾你自己左set右set既相機
係要一禁傻瓜唔油畫既相機
賣module俾其他廠就識, 自己反而唔識tune自家野呢下先on9
佢哋覺得要set一大輪嘢先影相、拍片先顯得自己有幾pro
AI搞掂哂同用傻瓜機有乜分別?
得主鏡先有t*Coating同認證,其他鏡頭冇
同埋主鏡係唔錯既,係長焦先垃圾
十時條友數佬黎架嘛正常,佢而家想搞死曬硬件研發既部門去投資電子遊戲個邊
今年sony 電視部門都玩加價但冇乜升級
相機部門都整緊ai喇
1V主鏡頭同iPhone一樣有光斑,仲好意思掛T*?
人哋Photo Pro都有Basic mode你用 簡單教色溫 景深 光暗就得
呢步真係完全行錯哂
睇AV個畫面好細
好似拎住個遙控出街咁
加左t*Coating唔代表會冇,鏡組設計都影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞