加拿大車主討論區 (11)

811 回覆
2 Like 3 Dislike
理論上 係
實際上 前面左右一樣 後面左右一樣 就得 前後唔同is fine

但你去鋪頭換既話 有d會揸正黎做 老閪都要換哂4條(e.g. costco)
同埋都要睇軚紋仲有幾多 爭太遠都係建議換1對/4條
咁如果係咁 我不如出面自己搵bodyshop 或者Canadian tire整防銹好過

好彩冇中伏買啫
Canadian tire 整防銹要幾錢?
上網搵下咩係kia boys 啦
抖陰仔周圍爆Kia 車玩
kia boys only in US, not Canada
美國既韓仔車無immobilizers,加拿大有
我之前新車都有諗過做, 個sales都有sell我
諗諗下都係冬天洗車比貴少少洗埋車底仲實際
啱呀 班sell屎全部含撚啦

要畀錢買新車仲要買insurance條數都已經好窄使仲要sell我呢啲唔等使嘅嘢 好彩又喺連登呢到問下又問下啲local同學先決定唔買 嗰千五蚊我慳返當下年買機票返下香港去下旅行仲好

而且就算部車要點樣保養都好 都唔撚會搵Diu乸搞
想請教各位 30000 cad budget 喺溫哥華買車會考慮咩車。
主要用途翻工買餸,想買部Seden,本身諗住買Toyota Corolla,但係要等。Subaru好似都唔錯,不過冇Seden同埋我個Friend揸Subaru話保養貴。
Mazda 3
新手安省買二手車 請問嗰啲咩汽車尾氣測試 安全標準證書本身已經包左係架二手車入面 定我要買完架車再去第二個地方做測試/攞證書??
睇幾錢 幾千蚊嘅冇可能包 搵人睇過下要換咩先買
但我要留意邊一part 先知要換咩
你問得出呢啲嘢都係唔好掂呢啲車啦 唔包safety 嘅車 煞車煞車鉗同埋exhaust 肯定有野搞 有陣時啲bushing sway bar links 十年車都要換呢啲 煞車幾樣嘢換曬都冇兩千幾 唔識自己整呢啲你執唔到筍嘢㗎喇 仲要唔計啲舖頭賺多你錢要換埋第二啲嘢
買餸車就SUV啦
無錢有閪計咩
點解啲保險會咁l貴 真係會claim到嫁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞