加拿大車主討論區 (11)

811 回覆
2 Like 3 Dislike
逐間試 人人唔同
做乜唔換之前quote左價先
換咩車要double 保費咁多啊 三保變全保喺咁 尤其架車會畀人偷
我未收到架車 仲有成個月 依家先搵
Least 新車閒閒地$500/月,2年就12k,最後除左賺左體驗就乜都無
買二手錢七揸幾年賣出去就多咪蝕幾千
你可以用車款黎quote左價先
我買新車都係quote左先
最尾周quote出黎個價錢相差唔大
體驗先重要喎,淨係睇二手價咪一街都係Toyota牛肺
Corolla都要咁貴 你話死唔死
Corolla多印度人渣
咁視乎買車果個睇重價錢定體驗多d 啦
平民車架架都多印度人架啦
WA 垃圾I5 石屎面又鋪得衰,咩呔都會嘈

利申: Seattle撚
俾佢地累
掃把佬好似少啲印度人
而且市場上既所謂AWD車,就算行埋雪地都係90%以上行駛時間係只用兩隻轆有動力到。冇slippage 唔send動力去另外兩隻轆。
除非係掃把佬或揸4Runner/Jeep之類自己lock 4H/4L

根本大部分時間都只係2wd, 套system同條軸平時係dead weight

識人揸部jeep但從來未lock過四驅

根本雪呔先係最重要
新車可以buyout
市價高過residual 你可以賣左佢拎返d
去單車鋪買支平平地單車泵已經夠
你只係補氣唔係油零打起
泵五下大約打到三磅

平時放尾箱又唔使power source或差電

想問下買車落左訂之後,覺得有其他更好選擇,咁可唔可以退訂?
我見合約寫三個月後比唔到車就可以退,但如果未到三個月咁可唔可以退呢?
唔該大家!
我搵曬civic, Sentra, mazda3 全部差唔多價 差十零蚊左右再搵下唔同insur公司 應該要硬食
正常, 你搵SUV就平返
多謝印仔
搵埋trax, kona, kicks全部都平過sedan 但都係平廿零蚊咁上下
Camry 買餸神車
awd又平啲 雪胎加埋tracker應該會平啲㗎喎
如果長期都係2wd
想問點解awd 油耗明顯過過awd
租車渣過架crossover fwd 5.x/100km
自己果架8/100km
自架都純油車
Camry好車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞