加拿大車主討論區 (11)

811 回覆
2 Like 3 Dislike
去車房換完偈油佢無幫我set 番個電腦係咪正常
仲係show service due
有無得自己較番嫁
因為套AWD system係有重量
比起2wd多左成set野
有咩車係少印度人揸
交俾保險公司搞啦⋯⋯

用信用卡租車?係嘅就打去問埋,有機會cover條尾數

如果刮花係你錯,claim完之後你自己嘅車保會有影響,因為你用你driver license租,所有保險公司都見到隻record

再租車嘅租金應該冇影響喎,租車公司鬼得閑去check你之前有冇撞過
法國車 街上一架都冇
包你唔撞款 整都冇件整
買Alfa
一黎重左,二黎多左幾舊野浸係油入面轉
不過正常唔會5.x => 8 咁誇
經常發生,可以係dash setting到較返
同一車款應該都係差0.幾L/100km
Quote咗咁多款唔同嘅車嘅燕梳都係差唔多價
諗諗下 好奇自己架車下年續保要幾錢點知都係加價
屌佢老尾 我乜撚都無撞過 一架錢七都要加我15%on撚9
好奇問下你地錢七會買1M定2M liability
好想買部玩下
試過quote 新牌仔full g 錢7三保都要3百幾蚊 新車直頭6/7百蚊
係咪等一兩年先買車 保費會平d
定係要有車保record 一兩年 先會開始平保費
新牌仔6/7百蚊唔使膠喎低過25歲應該係正常
我出架新車 都要畀500蚊一個月 講梗我係第三年牌
有3年冇出過事既車保record 先開始叫做平d
我知道係Work嘅,但係用者需要有無比嘅耐力同埋強壯體格,仲要有堅毅唔放棄嘅性格,不屈不撓嘅精神,同埋非一般常人嘅耐性先至可以做到。

一般好似我咁嘅凡人泵五下都唔知有冇半磅氣,泵上廿下就已經開始面部發青,四肢痙攣,揼住心口咁屌自己點解去油站嗰度俾兩蚊呢?

講返正經,泵五下三磅氣好睇你架車條呔(當然都要睇你一下泵個泵幾深),我估你架車細拎薄呔所以揼得咁快,大架啲嘅車一定唔可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞