加拿大車主討論區 (11)

811 回覆
2 Like 3 Dislike
Recall 還 recall,尼啲少問題
無啦啦變火車先大件事
依家見到咩車係多人買
有d人有高回贈grocery卡會買gas station gift card
佢1.9個啲多數都係basic trim
呢個方法都唔錯
你舊客先有
我同意,Forester 高身啲。不過可能佢fd子都係原因。佢冇講佢fd子手車點。

可能我未見過喇,我揸過Outback冇佢講嘅問題。
有台灣車評講過forester 會有船既feel, outback 就真係唔錯
係咪forester重好多?
想知有冇師兄買車嗰陣會買埋rust/undercoat protection? 我問過一個local同學佢話唔使買喎

但係我阿哥阿嫂就叫我買,我自己本人就偏向唔買因為要額外畀多差唔多千五蚊
你搵人每年防銹就係百五蚊 呢啲同tire insurance 係食骨
Tire insurance 大家係咪真係會返原廠換 係咪要 book appointment
你要book位㗎嘛 爆呔根本揸唔到出去 最後一個星期內book唔到位求其搵間嘢買條呔算 咁咪又賺返你幾舊水
Book 完位再用 warranty 拖車拖過去換有冇得諗
幾日冇車用 你諗囉
我有個同事之前買車好叻話冇食到骨,但買佐尼個有用的 tire rim insurance ,話花鈴都可以換,又就多倫多爛路易爆胎,千幾蚊抵比

我諗佐好耐到底佢行行下爆軚點揸返 dealer 到
花鈴可以換係ok既 原廠鈴係唔平
但拎黎換tire就唔洗諗回本
Forester ground clearance 同body都高啲
Center of gravity 高咗,自然拋啲
個 sale 呃話換一次胎要成千,幾年換到兩次就回本
一次換4條就真係成千既
但你有幾可爆到要一次過換哂4條
AWD係咪一次過要換哂4條?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞