加拿大車主討論區 (11)

811 回覆
2 Like 3 Dislike
其他牌子做火車就個別事件
韓國車一做火車就會比人話,火車你都買?
係Calgary 試過60公里行80比相機影到,罰左170
冇乜要求咪試下
利申 揸緊kia
睇比例既姐

恕我抽水... KIA個名本來就勁唔老黎, 唔係我屈佢
慳地啲新車其實幾型

雙田造假, 個別事件
KN斜H Recall, 會爆炸不了
成千蚊都好貴下,part貴?
咩車?
講真,比幾萬蚊買架車,又點會想比人笑,正正經經買雙田掃把佬咪算

好似韓仔咁,大家聽到個名已經笑,仲點會睇架車係咪好揸
2017 Elantra
份quote 到係寫control arm 再加 alignment 同埋hours
因為呢排搞緊申請pr 啲野唔得閒
如果我唔馬上整會唔會話會變好大問題?
Honda/toyota 都久唔久recall啦
我都係做保養先知recall
大家入油用開邊張卡回贈多
我得cibc 但佢有partnership 既油站勁冷門
平時入開esso shell 用邊張好?
用開RBC creddit card入petro can,
每L直接埋單減3cent 唔使儲分又剩
油價過150嘅話就用2%+ rebate嘅卡抵
低過150就用rbc入petro can
試過超幾十 pullover 上庭翻譯放飛機 個官話我直接無事走得
Cibc Costco master 係Costco 入油有3%cash back
啲呔會快磨蝕姐 可以唔理
50行80幾,即係超速多過50%,好難打甩,除非你證明到佢儀器有問題

根據呢度Quebec道路安全法,限速50,而超速30幾嘅話,應該係扣3分

但你話佢扣你4分,即係佢係當你含有reckless driving成份嘅超速

個人覺得唯一可能可以appeal嘅就係呢個位,睇吓可唔可以扣少一分

如果你係想完全打甩,應該係冇可能

唔該曬🙏
今日見Mazda finance 做到1.9% 點解可以咁平?
多謝分享嚟咗一年多啲都會想學下車嘅嘢始終長遠嚟講留喺到都要識多啲車嘅知識。我試下揾hatchback/sedan入手先,可能第一架lease試下啱唔啱自己先
唔該晒
依個提議幾好,見多人都話保險而家好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞