【有圖】濕疹撚停左3日類固醇,而家塊面爆撚哂汁

622 回覆
42 Like 285 Dislike
但係阿滴塊面而家仲係好爛
你把口真係好賤,係唔係想個個都類固醇上癮先開心?
係囉 學佢講 呢個世界咁大
但佢淨係見到類固醇用個陣好就以為一直好
但就見唔到唔用個陣爛得仲勁&長用帶來既副作用
好勁呀兩隻青蛙仔,簡直係YouTube 神醫,有無望到我後面講除左口服同外用類固醇,仲有代用同非類固醇既方法?腦殘都唔怪你,眼殘果下陰公。

開頭已經講左我唔係濕疹患者,我日日睇濕疹Cases多過你係YouTube睇片。慢慢打飛機啦,兩隻青蛙仔上網交換YouTube片就可以醫好世界上所有病,好犀利。

希望你兩個打飛機打得開心啲,醫唔好濕疹記住唔好睇醫生,上YouTube 打飛機就可以喇
「我用類固醇用到變肥 白內障 腎上腺素下降同骨質疏鬆個陣都未夠18歲」

因為自己無知用錯方法就話類固醇搞到你咁咁咁,可憐你腦殘多過你濕疹。BTW,會唔會考慮下check埋個腦?最多俾個discount你
老實講,你講嘅野絕對正確
任何人有濕疹一開頭都應該係咁醫
但用你個方法醫得好嘅,其實都唔嚴重

我諗無人中濕疹,會一次醫生都無睇過就去試偏方
所有人都係睇完醫生無效,先會亂咁試其他方法
有好多人睇完醫生好番,咁係佢好彩…

Btw,想問下你,如果戒緊類固醇,但有重要飯局前幾日(無得用口罩遮),揸幾日o唔ok?
「到後來搽完都無用 先發覺上癮要戒
戒個陣爛得仲勁過原本濕疹
依家亦都成功戒甩左類固醇
真心希望你依啲人唔好害人
如果我一早知類固醇咁撚多副作用..」

下刪你一萬字,隻隻藥都有作用同副作用
小至你食粒Panadol都會有副作用啦
根本你無按醫生意思去用,
下下自己出去買藥再上網睇用法
用撚錯哂有副作用又鬧人,咁抵撚你死嫁喎
你同啲人食過期野搞到肚屙再鬧人有乜分別?

知唔知類固醇兩星期係邊個定嫁?
你咁鐘意上網搵,自己fact check下啦

你呢啲廢中老,無知上網搵完仲要亂教人
自己衰咪算囉,係都要上網扮專家累埋人
類固醇有分好多種濃度,開頭要試,好難睇一次就好。不過同一個醫生大約2-3次多數都夠

除左類固醇之外,仲有好多方法。方法要試,因為每個人體質唔同,但偏方多數有害,令濕疹問題更嚴重。唔分享太多啦,費事又俾啲網上青蛙用YouTube片打飛機。

揸類固醇幾日係無問題,只係你要識分自己情況要揸咩濃度(高中低),同埋塗類固醇之前要塗其他野打底會有效好多。其實除左類固醇,有方法可以醫急濕疹,我費事益果兩隻垃圾青蛙,唔想講咁多,你出去睇專科佢會幫到你。

經驗之談一般急性嚴重濕疹5-7日都夠康復8成,要keep住唔復發就要靠自己努力。
唔係濕疹患者係到教人用類固醇醫濕疹
仲要同人講搽幾日無問題
長期濕疹嚴重濕疹係咪又搽幾日唔洗再搽就好呀?
自己唔係身同感受好心就咪扮專家亂教人
仲有我個堆用類固醇副作用全部唔係我用錯而有
我個陣兒科要入院 班醫生護士都講明類固醇唔可以長年累月咁用
就算每次一個療程就完都係
所以你講個套唔好搽多過兩星期對長期嚴重係晒9氣治標唔治本
「因為自己無知用錯方法就話類固醇搞到你咁咁咁」
我跟足皮膚科醫生用既 公立私家都係
係咪即係班醫生無知廢呀?

比discount我?
留返比自己睇精神科好過啦
妄想症咁嚴重
懷疑你有反社會人格添啊
唔跟你個套就咒鳩人
正一白卡
我都分唔到你腦殘定係眼殘,類固醇用完兩星期咪轉另一個方法,再隔兩星期用返類固醇。呢個方法好常見,唔明你好似發現新大陸咁固建要大驚小怪,青蛙仔真係青蛙仔。

BTW,其實你到而家知唔知我其實唔係濕疹患者?我係日日睇你地濕疹患者果個呀。咁有自信,點解仲要睇醫生呀?上網睇Youtube打飛機咪得囉,反正你都唔聽人講嫁啦,最好你教返醫生開藥。

你最叻叻豬,你贏哂,開心未? 網上教有條偏方食屎醫濕疹,你要唔要又去試下?無類固醇好安全嫁,可能可以醫埋你腦殘
真係可憐,希望你快啲搞掂腦殘先
眼殘果Part遲啲再算啦,
反正個腦都未必搞得掂
「根本你無按醫生意思去用,
下下自己出去買藥再上網睇用法」
仲好意思話要比discount我check腦
你係我本人?定識得隔住個mon就知晒所有野
我咁大個除左睇醫生無用過外面既藥
都無超過你所講「唔好搽多過2星期」
長期用有唔同副作用就係事實
你攞止痛藥黎比個腦真係忽忽地
難怪你無知 自己都唔係嚴重濕疹患者
同冷氣軍士一樣 死剩把口淨係識得做鍵盤戰士
祝福你他日要長用再睇下你講唔講得出
駁唔到我話睇私家公立跟醫生指示都有咁多副作用就淨係識人身攻擊
腦殘青蛙仔,早啲訓喇
你呢啲唔係濕疹上腦,係濕尻上腦呀
濕疹有藥醫,但On9就真係無

你咁有自信,我唯有祝你身體健康
希望你壞左既腦可以早日醫返好、
殘左既眼可以早日睇得返野
世界真係好大,青蛙唔一定要留係井

有病記得唔好睇醫生
信自己,上YouTube!

負責睇濕疹患者
皮膚科醫生醫生除左開類固醇 唔係就protopic 叫人打生物製劑
仲識乜野?下下用呢啲 未上癮前 係人都用個下好啦
你覺得有人會連續用類固醇多過一個療程仲係到用?
用開個班 大部分都係用一個療程好左就唔用
到差返先用返一個療程係到死loop
咪證明類固醇唔用個下對濕疹根本就無治療作用 只係禁住

相係我本人 類固醇帶來既副作用我已經經歷得7788
幾年前停用類固醇發到上面張相咁
我都無搽過任何西藥食過西藥好得返
剩小小濕疹 至少唔洗再用類固醇
我緊係信自己多過你件鍵盤戰士啦
話左你除左人身攻擊你識乜
仲識害人開類固醇叫人用
你咁中意類固醇 我祝福你老左都要用類固醇吊住條命
無用嫁,所以我覺得所有人跟你睇YouTube醫病最好

講到自己咁叻,當你下次爆濕疹
啲垃圾狗屎偏方搞唔掂
你咪又係死返黎認傻仔睇醫生搽類固醇

同你嘈都哂尻我時間,你慢慢食屎醫濕疹啦
無類固醇嫁,慢慢打飛機,唔阻你自High
【有圖】濕疹撚停左3日類固醇,而家塊面爆撚哂汁
https://lih.kg/ChJnLRX
#542 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

打開你隻狗眼睇清楚我類固醇上癮反彈咩樣
當時都無用過你口中既萬能類固醇皮膚都好得返
所以你放心我唔會因為濕疹走返去用類固醇咁折墮
我都唔會再回覆你件垃圾
我有自信係因為我已經經歷過要成日用類固醇 到依家唔洗用類固醇
你呢啲網上神醫濕疹撚,
自己用錯哂啲藥就成世話果種藥無用,害到你點點點
無事無幹就大大聲係網上係威係勢
有事就現實生活成隻啞狗咁黎睇醫生
我真係分唔到你係眼殘定腦殘

從來我無推過類固醇,
第一個回覆提過類固醇係其中一個治療方法
你條撚樣見到類固醇三個字就好似睇到你老公偷食咁大反應
一睇就知你現實有幾撚無知

濕疹係可憐,但腦殘係可怕
腦袋是個好東西,Ok?
話左你精神有問題p
隔住個mon係到妄想人地自己買藥 用錯藥 用既方法唔岩balbala
我唔否認類固醇係其他地方好有用 救到命
屌既係你呢啲撚樣郁唔郁就叫人用類固醇
講咩搽唔多過2星期就無其他問題咁弱智
有幾多人濕疹係短期到用一次/幾次療程就好得返晒?
腦袋是個好東西咁就唔該你善用
類固醇用係有好多副作用係事實
係網上連人地咩真實情況都唔知就亂叫人用類固醇
都唔知你呢啲「睇開濕疹患者」既垃圾現實幾猖狂咁係又叫人用 唔係又叫人用
你把口咁賤 中意玩人身攻擊呢啲小學雞都唔玩既野
祝你以後要靠類固醇吊命 類固醇咁好
利申:尊重其他用緊類固醇既人
自己小心啲睇住情況 輕微既做其他野等佢慢慢好 唔好太依賴
一上癮真係會仲辛苦
濕疹十分痛苦=類固醇上癮反彈一百分痛若
屌上面條友純粹因為佢亂叫人用類固醇
人地唔用就咒鳩人濕疹爛晒 有病
唔會再回覆個白卡
佢擺明柒咗就一味靠屈啦 分分鐘連專業資格都冇
睇完網上啲source就瘋狂攞你出氣 醫生呢個鐘數得鳩閒上連登咩 唔洗太上心
呢啲撚樣直接用同樣方式辱罵返佢就得 等佢鳩吓鳩吓咁仲開心
唔係話你錯。。。
但你講啲野真心阿媽係女人。。。
無知帶俾你承受既痛苦,其實你應得的
繼續上網搵方法,唔好再睇醫生喇
爛面爆全身到你懷疑人生再慢慢反省啦
你呢啲垃圾人我見得多
最鐘意上網搵少少資料扮大袋

希望濕疹伴隨你一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞