【有圖】濕疹撚停左3日類固醇,而家塊面爆撚哂汁

622 回覆
42 Like 285 Dislike
透明先係
過幾十年後個肝收皮去睇醫生
膿你個死人頭 睇嚟你未濕疹過 連人哋講緊邊隻水都唔L知
停用後,反反覆覆,九個月真真正正好番九成半。中間係乜都唔用,由得皮膚乾到甩皮
樓主留意下自己個啲分泌液 睇下會唔會係金黃葡萄球菌入菌 以前我都試過好幾次 因為濕疹長期有傷口真係易入菌 係嘅話真係冇得唔睇醫生 要食抗生素令瑜啲菌冇咗先 食完外在搞掂咗 先再調理內在啦 睇下係天氣/壓力/食物影響自己多啲
知道樓主好辛苦濕疹人好明白 呢度好多人俾咗唔同意見(包括我) 不過得你先最了解自己身體 自己過濾下邊啲意見啱自己先用啦 我都好明白有啲方法自己啱用唔代表適合每一個人
Same 呢兩三個星期 keep住落雨

大爆發
濕疹一律建議買純甘油開水搽,甘油普通藥房就有得賣
疫情咁耐仲推 FDA ,醒下啦!

西醫只會叫你不停加藥,一世都唔會斷尾

虛心去研究下其他療法啲理論先屌啦
可唔可以講多啲?
https://youtu.be/j68jUv0h2wY?si=58u1PLU25aKfpbns

有無興趣去試下,我家人有去過係有效
同意停用係最有效,要捱一期
有無牛皮癬巴絲可以分享下
爆到成身出水果期搽 cow fart juice
好快埋口
類固醇要介
長期用者咁樣介要搞成年
好似情緒病同失眠咁都係靠自己、藥吊住
理論 我理論食屎可以防癌 你唔去食?
大家都係鳩吹
師兄用開0.03定0.1
我自己誤打誤撞 用法同你講嘅幾乎一樣
依家直頭屋企冇類固醇
少少紅同甩皮先搽一兩次protopic 就夠
3年用左一支半 0.1
開始越用越少
平時都係aveeno eczema therapy 日日搽
遲下去加拿大 唔知仲買唔買得返
唔知停藥會唔會變返好似以前咁
圖都無張 真係想咒9你 不過算 你生濕疹已經慘
0.1 , 0.03 太弱了。佢官方話比小朋友。aveeno 可以去iHerb , 對濕疹嚟講好多寶藏. Pro topic 好似暫時無聽話有咩人出事,skin cancer 好似都話得白人有

Btw , 千萬不要用政府開比大家的aqueous cream ….死緊
aqueous cream以前大學睇醫生佢開過比我
之後睇專科都話過唔好再用
aveeno 我係iherb買 香港貴好多
protopic記得之前睇連登 都有人講過話可能會有Cancer
不過又有d人話份report 唔夠conclusive 定咩
其實都驚驚地
不過用左3幾年都唔錯 話知佢cancer定咩

睇醫生咁耐都未開過protopic
都係自己睇完連登走去藥房買
咁你話我知係咩?
死人頭
sad but true
冇戒
真係唔係膿呢 Ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞