【有圖】濕疹撚停左3日類固醇,而家塊面爆撚哂汁

622 回覆
42 Like 285 Dislike
前者一出世就成身都有
已打算唔生仔害下一代
結婚就隨緣
咩how 啫
你第一篇直頭寫may 我就話唔一定 即係may
第二篇
寫too much 咁都符合我 may

你寫到must 咁
一定錯啦
皮膚炎嚟講今時今日都預咗有類固醇架啦
Ms. Chu幾好用,可以試下
現代人,糖多,碳水多,運動少

想 not too much 都難
1.プレドニゾロン吉草酸エステル酢酸エステルは、アンテドラッグとよばれる副腎皮質ホルモン(ステロイド)で、しっしん、かぶれ、皮膚炎等の炎症をしずめます。
「アンテドラッグ」とは患部でよく効き、体内では分解されて低活性になる、有効性と安全性を考えて開発された成分です。

冇錯 都算類固醇類藥劑
所以佢說明書上寫唔可以長期期使用
push 嚴重汗皰疹靠戒醣好返唒
驗過血完全唔關敏感事
我覺得排除咗唔關敏感就一律係腸胃問題
試下戒醣一個月
係架, 面真係唔好搽類固醇, 都係等
用施巴
Agree
戒左類3個月
戒gluten, 糖,奶類 好重要
出水時可以3日bleach bath一次
唔知點整就google下,勁work外國皮膚科醫生都推
查zinc 膏可以止水
忍到痛既可以用海鹽醃傷口
有無邊隻消炎藥敏感藥介紹?
無常識、學識果個係你
我都叫冇讀過書,你應該得幼稚園畢業

真係人各有志,生命係自己嘅

我唔似你咁單一

中西醫都會睇
正常人都會睇吓自己咩病
再諗吓應該睇乜嘢
我覺得飲少啲水呢樣嘢好似唔係咁make sense
可以試下益生菌 我係食濕疹益生菌好返呢半年都好穩定冇再爆發
人各有志, 有啲人覺得地球係平嘅
呢個都真係幾有用

我覺得益生菌都幾好
我都係就咁喺iHerb買

同埋我會食Omega 3
抗發炎
試多幾個,中醫唔係個個掂
我廢事大家話我賣廣告因為之前有個post我都講過

想問吓你去邊間驗食物致敏源㗎?
小弟都試過塊面爆曬汁 仲要訓醒果陣日日好似開盲盒咁 因為訓著會不自覺R損 又要返工 日日帶著口罩
我都乜都試過 啪過敏藥 類固醇 一停類固醇即刻反彈 玩咗幾年
最後發現 保濕先最有用 經過小弟人體試驗發覺最契合我保濕牌子係physiogel 嘅紅色系列 佢搽面都有專用 寫住face cream 當然人人體質都唔同 可能其他牌子適合大家 因為我都試過其他牌子唔啱洗 仲會越搽越敏感.仲有食吓益生菌我覺得都有用.

Btw 總之一沖完涼吹乾曬個身 就即刻搽 雖然依家有時仲有少少泛紅 但已經可以正式生活 起碼唔洗日日帶著口罩 遮遮掩掩 希望幫到咁多位同路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞