[KPOP] K-POP 2024討論區 (9)

1001 回覆
3 Like 12 Dislike
因為nj吸引到一班平時睇唔起kpop或者以為自己好有taste嘅人追
TWS攞左啦呢個朵
成績又咁勁
閔老師嘅小氣簿無提tws
內容都幾正路

HYBE指控ADOR盜用商業資料
ADOR篇聲明冇回應指控
反而另開戰線指名道姓話人抄襲
係咪可以告埋誹謗
而家閔老母同家長夾好晒擺明利用新牛做籌碼

好好奇之後點樣打
多得呢班人唔少,勁多人想nj收皮
咪提左囉
對唔g
我竟然同佢哋師兄一樣都唔記得咗佢哋
gilde冇問題
田小娟抄歌
葉舒華實力不足
冇樣冇實力 有咩taste可言
Bunnies話NJ係閔老母千辛萬苦搵返嚟,原來只係搶人哋啲現成貨
佢哋以為nj無整架,好清新架嘛
錢就人地俾哂,唔怪得出完道咁快結算
因為負債既係人地
big hit一心諗住用source music
呢個label出女團
全球招募、培訓新人
令到somu連續兩年蝕錢
而閔就想要多啲自由度
直頭要自己開一個label
"HYBE的罪惡"揭露文件…HYBExADOR死纏爛打
據悉,在HYBE子公司Ador以"試圖奪取經營權"和"抄襲NewJeans"為由展開對決的情況下,Ador管理層製作了題為《HYBE的罪惡》的揭露用文件。據說這是Ador為了讓HYBE陷入困境後,試圖壓迫HYBE出售Ador股份的嘗試。有人指出,隨著詆毀母公司的文件被傳開,雙方的矛盾正在變質為死纏爛打。
24日,據業界透露,Ador副代表A某在沒有得到許可的情況下獲得了HYBE相關商業秘密,並以此為基礎製作了外部曝光用文件。這在HYBE監查過程中被公開。註冊會計師出身的A某在HYBE財務部門負責IR(面向投資者的交流),執行HYBE上市業務後跳槽到Ador。
他製作的一份文件標題為《HYBE的罪惡》。 據悉,該文件中包括ILL-IT"抄襲NewJeans"問題在內,還指出了廣告及品牌方對NewJeans的不公平待遇等內容。

閔老母對班女咁好 BUNNIES重叫佢躝
鐘意nj就係因為佢地唔似d kpop
歌又高級d 就算隻歌有rap都係藝術黎
人就唔洗講個個都純天然啦
就算有圖都係假架!
YG娛樂宣佈,即將在 MCountdown 和 Inkigayo 爲 BABYMONSTER 舉辦的音樂秀舞臺將使用手持麥克風和新編曲製作的樂隊演奏進行現場表演。

好撚賤 明明已經唔記得左隊牛棚
如果冇咗NJ, hybe女團就得返造假團,LE SSEXXX識串 ,illit , 個隊即將出道嘅雜鳩團 即係有鬼婆 非洲黑炭雞嗰隊
其實女團唔重要
人是Source的 錢是Hybe的 功勞都是我的
2080唔公平 我要5050
正如冇bts 閪比都係垃圾黎

不過nj冇點整容係事實
再係咁真係5050
ADOR文件名為HYBE的罪惡
改名改得幾好
罄竹難書
如果佢個個label都搵啲嘢玩吓
整吓整吓,防彈都當完兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞