有冇絲食開避孕藥?

293 回覆
24 Like 35 Dislike
其實啲人成日話驚有副作用
即係有咩副作用?

cancer

可以防癌30年
https://www.hk01.com/女生/107462/避孕藥增加患癌風險-研究-防癌功效維持至少30年

可以防幾種癌症
但好似會增加少少子宮頸癌風險 但打左HPV針又會減低返

[member]聽講會導致不育 係咪真
食咗9個月
皮膚靚咗,同埋無試過出事
即係有咩副作用?

cancer

可以防癌30年
https://www.hk01.com/女生/107462/避孕藥增加患癌風險-研究-防癌功效維持至少30年

可以防幾種癌症

為左女朋友,我會自己帶套都唔會叫自己女朋友食野。事後丸身體差係人都知,但事前丸係咪真係咁好無副作用,你自己思考吓!

止痛藥食野幾耐排到出黎,大家聽唔少!但其實藥就係咁(或者西醫),你話係,你就要信!因為西醫有信對話語權。但你真係確認對身體無害,真係將來嘅事!你話新一代無乜副作用,佢話姐,因為新一代係你地食緊,咁有無例字睇有幾好?

你要知商家同藥廠有幾仆街!

真心,真係想女伴好,第日生個好啲既bb,真係唔好食藥,帶返套!

事實係咩藥都唔好亂食!
我想問下家計會係咪未夠25一定要去青少年保健中心?經期亂到痴線 季節性嚟M咁濟... 之前睇過一次婦科專科食過藥之後就嚟咗m 但係都係治標唔治本 睇一次又貴到仆街 窮學生俾唔起 所以想問下家計會有無得睇?想拎避孕藥調經

睇街症

有無好醫生推介

其實睇開嘅家庭醫生已經得

好驚係多囊性卵巢症 問緊朋友睇開邊個醫生
我只想身體健康

睇婦科啦!家庭醫生識條鐵咩
為左女朋友,我會自己帶套都唔會叫自己女朋友食野。事後丸身體差係人都知,但事前丸係咪真係咁好無副作用,你自己思考吓!

止痛藥食野幾耐排到出黎,大家聽唔少!但其實藥就係咁(或者西醫),你話係,你就要信!因為西醫有信對話語權。但你真係確認對身體無害,真係將來嘅事!你話新一代無乜副作用,佢話姐,因為新一代係你地食緊,咁有無例字睇有幾好?

真心,真係想女伴好,第日生個好啲既bb,真係唔好食藥,帶返套!

事實係咩藥都唔好亂食!

巴打真男人

我自己呀媽食避孕藥食到生cancer
所以我發誓我一定唔會食
即係有咩副作用?

cancer

可以防癌30年

可以防幾種癌症

打支針又會?我多人打架喎, 唔係真下嘛
想知如果第一日食幾耐就可以內射係安全
自己真係用黎調經或者有個穩定固定單一既性情侶都ok
但如果係方便男人鳩痕可以中出就自己諗清楚
話自己都鐘意冇套咁你鐘意啦

但始終藥同套除左避孕仲可以避性病
有副作用就一定既 但每人唔同
所以唔好覺得人地食完hormones 穩定左 皮膚好左就自己都會
至於水腫 weight gain 宜家啲藥好左好多冇以前傳統咁勁
什至標榜唔會影響體重

不過女仔要更加學識保護自己
同埋啲男人唔該唔好覺得女方有食藥就可以唔用套
唔好食咁多
第時想有bb都難

而家新一代避孕藥跟本唔會影響之後有BB

你問佢 避孕藥係咩原理 佢口啞啞
今日有位局長 夠吉屎講司機唔熟悉青馬繳費 你老母當人弱智 當全港九新界司機未撚畀過路費 但有人信架

咁比你講下個原理囉

事實係咩藥都唔好亂食!

巴打真男人

所以我發誓我一定唔會食

No offense介唔介意我問 breast canaer?點知係食藥引致
食完一排唔食會點樣?
到時再食番又會點

食完一排唔食就緊係避唔到孕
再食返都要等到黎左第一次經期先有效用
唔建議食食下停左再食
荷爾蒙會好亂

咁如果開左個頭 咪要食到真係想懷孕個陣?
食完一排唔食會點樣?
到時再食番又會點

食完一排唔食就緊係避唔到孕
再食返都要等到黎左第一次經期先有效用
唔建議食食下停左再食
荷爾蒙會好亂

咁如果開左個頭 咪要食到真係想懷孕個陣?

如果你確定自己唔會再有性行為
或者會採取其他避孕措施
咁就唔駛食啦
食咗優思X兩年幾
一開始皮膚好差,食咗後完全無爆過暗瘡,最多係經期前出少少粒粒
食避孕藥可以控制經期,真係安心好多,而且流量少咗快啲完經期
避孕嚟講真係算係咁,無出過事
怕煩唔想日日食藥就去打針囉
btw家計會配藥好平

我就係聽我朋友話食完爆曬瘡同水腫 搞到我唔敢試
多謝絲打,都係去家計會問吓先

咁誇張 係咪呢隻牌子嘅藥唔適合佢呢?
家計會見完姑娘就有得配藥,不過要記得自己經期日期,姑娘會問

有,btw 我食優x
So far幾好,食左8個月皮膚都好左,不過頭一個月食真係冇胃口同作嘔😟

26歲以下有3個center揀,你上家計會打佢地個電話,佢地會教你點做
其實食避孕藥唔係淨係為左益男性
我會覺得係為左保障自己
一開始都係我提出去家計會拎藥食
一黎安全性高好多 二黎係我可以自己決定繼唔繼續食
主導權係我手 而唔係好似condom咁主導係男性手上
同埋食左避孕藥的確經期係準 一日都唔會遲
少左m痛 連量都少左
同埋家計會個邊見你食左差唔多一年定兩年會強制要你比醫生檢查 睇下陰道有冇感染
講真 依家香港有幾多女仔會主動去檢查
我覺得呢樣又唔錯

會生癌 第一類致癌物
來源:https://zh.m.wikipedia.org/wiki/1%E7%B1%BB%E8%87%B4%E7%99%8C%E7%89%A9

事實係咩藥都唔好亂食!

巴打真男人

所以我發誓我一定唔會食

我好心提班臭雞,比人話

根本愛你既男人唔會比你走去食藥黎方便自己中出你

人禽有別 慾望可以控制
我會覺得係為左保障自己
少左m痛 連量都少左
同埋家計會個邊見你食左差唔多一年定兩年會強制要你比醫生檢查 睇下陰道有冇感染
我覺得呢樣又唔錯

會生癌 第一類致癌物
來源:https://zh.m.wikipedia.org/wiki/1%E7%B1%BB%E8%87%B4%E7%99%8C%E7%89%A9

白撚痴
正常食經醫囑對身體無壞影響

cancer

可以防癌30年

可以防幾種癌症

唔太清楚 不過之前有睇過新聞連婦科醫生都唔建議打 話其實呢隻針都算新冇太多嘅臨床案例 有啲人接種之後搞到不育 有啲甚至行唔到路嘅 加上接種完又唔係100%預防 聽落都幾大風險下
我會覺得係為左保障自己
少左m痛 連量都少左
我覺得呢樣又唔錯

會生癌 第一類致癌物

白撚痴
正常食經醫囑對身體無壞影響

太陽幅射都係list入面咁係咪做吸血鬼見光死

www.breastcancer.org/research_news/study-questions-birth-control-and-risk
篇文引述

cancer

可以防癌30年

可以防幾種癌症

唔太清楚 不過之前有睇過新聞連婦科醫生都唔建議打 話其實呢隻針都算新冇太多嘅臨床案例 有啲人接種之後搞到不育 有啲甚至行唔到路嘅 加上接種完又唔係100%預防 聽落都幾大風險下

咁我都係唔打住, 之前己經好多人SELL問我打唔打, 好似保險個D都SELL

可以防癌30年

可以防幾種癌症

https://www.hk01.com/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/33968/%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E5%BE%8C%E4%B8%8D%E8%83%BD%E8%B5%B0%E8%B7%AF-%E5%AD%90%E5%AE%AE%E9%A0%B8%E7%99%8C%E7%96%AB%E8%8B%97%E6%9C%89%E5%89%AF%E4%BD%9C%E7%94%A8-%E6%97%A563%E5%B0%91%E5%A5%B3%E6%8E%A7%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%8F%8A%E8%97%A5%E5%BB%A0
呢到有條新聞係講有啲女仔接種完之後行唔到路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞