有冇絲食開避孕藥?

293 回覆
24 Like 35 Dislike
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

建議你落左波2個鐘後打去家計會
如果你未滿26歲就打去青少年保健中心
book個時間去檢查同攞藥
不過請你留意, 事後避孕係要係性行為後72小時內先有效

有2隻 仲有一隻係120小時內

120小時會唔會冇72小時個隻咁好

72小時係舊藥 2-3%失敗 對bb無影響
120小時係新藥 1-2%失敗 未做好多研究未知對bb有無影響
2隻都有一樣副作用 咩頭痛嘔胸脹個啲 都係因人而異
其實仲有子宮環可以揀 低過1%失敗
all from 家計會網
http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?content=sexual/srh.asp&nsrhref=15
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

建議你落左波2個鐘後打去家計會
如果你未滿26歲就打去青少年保健中心
book個時間去檢查同攞藥
不過請你留意, 事後避孕係要係性行為後72小時內先有效

有2隻 仲有一隻係120小時內

當然知有隻係120小時內, 但通常俾建議都係有早無遲, 免得求助者心存僥倖, 但最後因為身體問題食唔到就麻煩
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

唔建議自己出藥房買, 因為唔知道隻藥究竟係唔係合適
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

好拎驚 下次乖乖食避孕藥好了

btw 等落波去家計會食120小時個隻定去藥房買好?

因為唔知道你幾時有唔安全性行為, 建議你落左波2小時後即打去最近的家計會問, 如果無期先再搵睇開嘅家庭醫生開藥
Btw如果打針查清楚打咩先好

一個月針係混合荷爾蒙
三個月針係單一荷爾蒙,三個月先唻一次m,問醫生之餘仲要諗清諗楚

打一個月個隻唔會太亂架喎,但一停就痛到你痴孖肺同埋變週經,仲要初頭啲血係黑色嘅,諗清楚
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

宜家都唔知幾時先去到
未落波
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

宜家都唔知幾時先去到
未落波

Check左家計會8點關門
落左波都唔知會唔會開
好心啲憤世毒撚虎咪撚入黎呢個post啦
戴套扑又女 食藥有得中出又好
關你地撚事咩
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

宜家都唔知幾時先去到
未落波

落左波都唔知會唔會開

絲打 希望你買到藥啦
倒數真係好得人驚
其實女人係連登講乜都比人話臭雞
同佢地講曬鳩氣啦 自己平時又日日講中出即飛
多謝咁多位認真分享既巴絲
不過諗到要日日準時食都覺得好麻煩
暫時可能都係不了
阿哈哈哈哈 唔好做女人做到咁低賤啦
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒

個套穿左你負責?你想去食事後定刮宮?
有幾愛你既男人佢都唔會去結紮
有風險自己保護自己有咩問題

on9 宜家叫你咪撚婚前性行為啊臭雞 扑野係必需?

乜都話臭雞 抵你成世冇女
阿哈哈哈哈 唔好做女人做到咁低賤啦
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒

個套穿左你負責?你想去食事後定刮宮?
有幾愛你既男人佢都唔會去結紮
有風險自己保護自己有咩問題

on9 宜家叫你咪撚婚前性行為啊臭雞 扑野係必需?

乜都話臭雞 抵你成世冇女

拍拖又要扑,但結婚一定要搵處女
都話連登多青頭架啦,連扑都未扑撚過就叫人臭雞
我老婆一食藥打針 就不停來M
KEEP住一個月每日都有小小血咁
一唔食就正常返 有冇絲打都係咁

佢食緊邊隻 係咪第四代?
因為第四代係最少劑量 所以有機會會每日黎少少
利申:姑娘講

之前係萬靈買 唔記得咩名
有冇好介紹?

睇醫生問啦

睇過 個醫生都廢廢地
老婆同佢講食完藥日日都有小小M
佢答 咁幾好丫 咪做到避孕個效果囉
我老婆不知幾想講日日來M咁點扑野

痴線, 乜個醫生真係咁講
避孕藥suppose係穩定內膜+抑制排卵
如果每日都有少少血, 咁內膜可能本身有異常
轉過第個口碑經驗比較好既醫生再睇好d wor

你係咪睇婦科先?家庭科醫生問泥都冇用
其實就係因為佢超低劑量,所以穩定內膜會差少少
會有可能出現不規則陰道出血
正常如果係咁可以食高少少劑量既 例如優思X
依家既藥其實比起以前已經進步左好多
有冇絲食過事後藥?
排卵期搞完發現個套穿左
唔知點算好聽日又打風
我唔想做老母

宜家都唔知幾時先去到
未落波

落左波都唔知會唔會開

絲打 希望你買到藥啦
倒數真係好得人驚

今日去左家計會,希望唔洗做老母
食左避孕藥係咪基本上唔洗點理係咪安全期 可以無套屌 之後外射(甚至乎內射都得?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞