有冇絲食開避孕藥?

293 回覆
24 Like 35 Dislike
成日都心郁郁想試吓
但係坊間好多傳聞講到好多副作用咁
避孕藥其實係咪安全過用套?
成日都心郁郁想試吓

如果你話避孕效果
藥好過安全套

如果你話對用家既身體安全性,安全套基本上只有敏感既風險
避孕藥就多d副作用(不過依家新一代避孕藥其實都係好少)
成日都心郁郁想試吓

如果你話避孕效果
藥好過安全套

如果你話對用家既身體安全性,安全套基本上只有敏感既風險
避孕藥就多d副作用(不過依家新一代避孕藥其實都係好少)

咁其實食藥係咪最好都係去睇醫生開?
定係就咁自己去買?
見fiona賣廣告果隻賣得好行,唔知好唔好
藥防唔到性病
食咗優X 兩個幾月
又唔覺有咩副作用 起碼無水腫同生暗瘡

講下點解我會食先
本身我經期唔係幾準 我同男朋友又唔鐘意戴套
所以有時遲咗幾日已經好驚
而且我會M痛 係痛到標冷汗同作嘔嗰隻

而家 完全唔洗驚會中獎
而且可以調節幾時嚟period (可以早幾日嚟 或 遲幾個星期嚟 自己睇返說明書)
最重要係 而家嚟m 舒服咗好多 頂多係嚟前一日 個肚只會少少陰陰痛
週經
而家避孕藥已經好安全
仲有大把醫生處方都唔係用係避孕
以前做過Research
係定時食藥同無藥物交涉下
避孕藥做到99%
食咗優X 兩個幾月

講下點解我會食先

而家 完全唔洗驚會中獎
而且可以調節幾時嚟period (可以早幾日嚟 或 遲幾個星期嚟 自己睇返說明書)
最重要係 而家嚟m 舒服咗好多 頂多係嚟前一日 個肚只會少少陰陰痛

其實點解會有女自己唔鍾意另一半唔戴套?
阿哈哈哈哈 唔好做女人做到咁低賤啦
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒

痴線你以為避孕藥得避孕一種作用?
做好暑期功課未呀小學雞

任何藥都三分毒

做好暑期功課未呀小學雞

唔好理D毒撚啦 分分鐘女仔女手都未掂過

任何藥都三分毒

做好暑期功課未呀小學雞

小學雞??? 分分鐘我老過你啦
呢D食藥等中出仲要唔肯認既Mk妹
扮曬野話:調經啊,調節荷爾蒙啊
大家都心照架啦 好心提醒下你食藥點會唔副作用
唔洗咁快老羞成怒既

任何藥都三分毒

做好暑期功課未呀小學雞

樓主食避孕藥為左做愛避孕炸 懵丙

任何藥都三分毒

做好暑期功課未呀小學雞

唔洗咁快老羞成怒既

咁我唔明你點解食到咁大個人都覺得食藥調經係得個樣?
我去睇專科醫生佢都係叫我食藥調經
點心照呢
其實食避孕藥唔係淨係為左益男性
我會覺得係為左保障自己
一開始都係我提出去家計會拎藥食
一黎安全性高好多 二黎係我可以自己決定繼唔繼續食
主導權係我手 而唔係好似condom咁主導係男性手上
同埋食左避孕藥的確經期係準 一日都唔會遲
少左m痛 連量都少左
同埋家計會個邊見你食左差唔多一年定兩年會強制要你比醫生檢查 睇下陰道有冇感染
講真 依家香港有幾多女仔會主動去檢查
我覺得呢樣又唔錯
其實食避孕藥唔係淨係為左益男性
我會覺得係為左保障自己
一開始都係我提出去家計會拎藥食
一黎安全性高好多 二黎係我可以自己決定繼唔繼續食
主導權係我手 而唔係好似condom咁主導係男性手上
同埋食左避孕藥的確經期係準 一日都唔會遲
少左m痛 連量都少左
同埋家計會個邊見你食左差唔多一年定兩年會強制要你比醫生檢查 睇下陰道有冇感染
講真 依家香港有幾多女仔會主動去檢查
我覺得呢樣又唔錯

利申 食左就快兩年
用套->穿左->食事後(高劑量避孕藥->更傷身

任何藥都三分毒

做好暑期功課未呀小學雞

唔洗咁快老羞成怒既

咁我唔明你點解食到咁大個人都覺得食藥調經係得個樣?
我去睇專科醫生佢都係叫我食藥調經
點心照呢

on9仔有樣睇已block
其實啲人成日話驚有副作用
即係有咩副作用?
其實香港真係仲有好多人思想好古老
樓主如果想食我建議去健康院睇同攞
一蚊一個月 又有護士同醫生係時間要就下
食咗優X 兩個幾月

講下點解我會食先

而家 完全唔洗驚會中獎

其實點解會有女自己唔鍾意另一半唔戴套?

套始終會有磨擦,做得耐/ 唔夠水,完事後陰道會痛

唔係古老 係冇知識 睇下上面d人就知香港性教育幾失敗

唔係古老 係冇知識 睇下上面d人就知香港性教育幾失敗

btw我都食左幾年 so far冇咩副作用
但一定要了解自己伴侶係一個點既人
如果會偷食出去玩個d就唔好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞