有冇絲食開避孕藥?

293 回覆
24 Like 35 Dislike
巴打食開OK?
其實香港真係仲有好多人思想好古老
樓主如果想食我建議去健康院睇同攞
一蚊一個月 又有護士同醫生係時間要就下

唔係古老 係冇知識 睇下上面d人就知香港性教育幾失敗

btw我都食左幾年 so far冇咩副作用
但一定要了解自己伴侶係一個點既人
如果會偷食出去玩個d就唔好啦

咁呢啲真係防不勝防既
有好多女生,係荷爾蒙失調去食。唔係主要為避孕而食。
食咗優X 兩個幾月
又唔覺有咩副作用 起碼無水腫同生暗瘡

講下點解我會食先
本身我經期唔係幾準 我同男朋友又唔鐘意戴套
所以有時遲咗幾日已經好驚
而且我會M痛 係痛到標冷汗同作嘔嗰隻

而家 完全唔洗驚會中獎
而且可以調節幾時嚟period (可以早幾日嚟 或 遲幾個星期嚟 自己睇返說明書)
最重要係 而家嚟m 舒服咗好多 頂多係嚟前一日 個肚只會少少陰陰痛

其實點解會有女自己唔鍾意另一半唔戴套?

套上面d潤滑油唔易洗
洗得唔乾淨殘留係入面都會引起陰道炎等疾病

所以無話帶套一定好
其實啲人成日話驚有副作用
即係有咩副作用?

本身避孕就係副作用
d藥本來係用離調經
成日都心郁郁想試吓
但係坊間好多傳聞講到好多副作用咁
避孕藥其實係咪安全過用套?

如果你話避孕效果
藥好過安全套

如果你話對用家既身體安全性,安全套基本上只有敏感既風險
避孕藥就多d副作用(不過依家新一代避孕藥其實都係好少)

其實condom係唔穩陣 至少家計會醫生係咁講
好多人話正確用就得 但90%人用落都唔係正確 eg完事後男方要0.99秒掹返出離 否則已經可能會漏

overall condom有15%機會失敗
成日都心郁郁想試吓

如果你話避孕效果
藥好過安全套

好多人話正確用就得 但90%人用落都唔係正確 eg完事後男方要0.99秒掹返出離 否則已經可能會漏

會唔會1秒就縮到漏咁誇

15%擺明拉埋d傻鳩計
正常有學識既人失敗率肯定唔會高過1%
成日都心郁郁想試吓

如果你話避孕效果
藥好過安全套

會唔會1秒就縮到漏咁誇

15%擺明拉埋d傻鳩計

最近3次做姊妹個新郎都係傻鳩
明明做足都中 個天都要佢地拉埋天窗
不過有個差d唔認數
食藥就等如出賣同摧殘自己身體
毒撚嘅思想真係好恐怖
成日都心郁郁想試吓

如果你話避孕效果
藥好過安全套

會唔會1秒就縮到漏咁誇

15%擺明拉埋d傻鳩計

最近3次做姊妹個新郎都係傻鳩
明明做足都中 個天都要佢地拉埋天窗
不過有個差d唔認數

其實唔做先係最安全
利申老母結左紮都有我
阿哈哈哈哈 唔好做女人做到咁低賤啦
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒

弱智
食安全套
毒撚嘅思想真係好恐怖

你信家計會醫生定信連登毒男
識個frd食到皮膚都好埋
毒撚嘅思想真係好恐怖

你信家計會醫生定信連登毒男

[url][http://health.appledaily.com.hk/health-and-you/20160926/6521[/url]
其實是但google吓都知啦...
都唔知啲毒撚點解咁有自信講出嚟
食完之後經期準左好多
通常係食第3/4粒白色就會黎m
食藥都係保障番自己姐
唔好講到咁難聽喇你地
食左有差唔多有半年,
未食之前一個月黎十日經期,
有時候仲會月頭黎完,月尾又黎,總之就唔準,
食左之後調理到一個月黎一次,五六日就完
個種感覺好爽
幾個朋友都係有仔女既, 一個紮左,一個老婆食藥(但可能有少少副作用), 一個用套。
幾樣都ok.
想避孕成功率最高,紮左去會最好。
Sp食藥
自己條女就用套
試過無套真係返唔到轉頭
阿哈哈哈哈 唔好做女人做到咁低賤啦
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒

屎眼
本身黎M時候唔準 黎親M都會標冷汗 頭痛 暈 嘔
有次用左套但係都好耐無黎M 驚得滯去左睇醫生
醫生建議我不如試下食藥
食左差唔多三年 我覺得除非我將來有能力打算生小朋友
如果唔係應該都會繼續食
食左之後黎M時間準左日子又短左 M痛又少左
M巾都用少左 無水腫無爆瘡
我覺得你如果想試下食藥第一次最好都係睇醫生聽下醫生點講
之後睇真D個說明書睇下點食先岩

我唔明如果有固定既性伴侶 食藥有咩問題
睇到啲留言就覺得香港嘅性教育真係好撚失敗⋯⋯唔清楚嘅真係唔好做愛好過
同毒撚講性知識,同胡師傅教你咪撚操腳一樣
瘋狂中出
利申毒撚無常識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞