有冇絲食開避孕藥?

293 回覆
24 Like 35 Dislike
承上
我覺得食呢啲野搵婦科醫生睇睇先
食完唔舒服同佢講,可能關劑量事

同意, 我食個時都係做曬檢查知無事, 但又量勁多, 話係荷爾蒙問題先要食
Btw如果打針查清楚打咩先好

一個月針係混合荷爾蒙
三個月針係單一荷爾蒙,三個月先唻一次m,問醫生之餘仲要諗清諗楚
成日都心郁郁想試吓
但係坊間好多傳聞講到好多副作用咁
避孕藥其實係咪安全過用套?

如果你話避孕效果
藥好過安全套

如果你話對用家既身體安全性,安全套基本上只有敏感既風險
避孕藥就多d副作用(不過依家新一代避孕藥其實都係好少)

其實condom係唔穩陣 至少家計會醫生係咁講
好多人話正確用就得 但90%人用落都唔係正確 eg完事後男方要0.99秒掹返出離 否則已經可能會漏

overall condom有15%機會失敗

會唔會1秒就縮到漏咁誇

15%擺明拉埋d傻鳩計
正常有學識既人失敗率肯定唔會高過1%

最近3次做姊妹個新郎都係傻鳩
明明做足都中 個天都要佢地拉埋天窗
不過有個差d唔認數

其實唔做先係最安全
利申老母結左紮都有我

個天要你出世 你無得唔出世

一個月針係混合荷爾蒙
三個月針係單一荷爾蒙,三個月先唻一次m,問醫生之餘仲要諗清諗楚

留名學嘢

一個月針係混合荷爾蒙

哩樣其實唔一定,要睇個人體質,食藥又好打針都好都有機會亂,打針純粹係唔洗驚食漏或唔定時,食藥漏左或亂左就大部分人啲經都會亂。

我個人建議係試完再搵醫生評估下,有啲人體質真係唔適合打針食藥。
連登毒撚仲勁過醫生
醫生唔知嘅副作用 佢地都知
其實啲人成日話驚有副作用
即係有咩副作用?

cancer

可以防癌30年
https://www.hk01.com/女生/107462/避孕藥增加患癌風險-研究-防癌功效維持至少30年
即係有咩副作用?

cancer

可以防癌30年
https://www.hk01.com/女生/107462/避孕藥增加患癌風險-研究-防癌功效維持至少30年

可以防幾種癌症
但好似會增加少少子宮頸癌風險 但打左HPV針又會減低返
即係有咩副作用?

cancer

男人蝕俾你呢d臭西就差唔多
即係有咩副作用?

cancer

可以防癌30年

可以防幾種癌症
但好似會增加少少子宮頸癌風險 但打左HPV針又會減低返

我都係本身經期唔定同埋因爲自己都唔鐘意用套
食左藥就會肯定經期幾時黎 但要記得日日同一時間食
我食左年幾中間有停過但都唔覺得有副作用
我係係家計會配既 唔一定要睇醫生
同埋家計會買藥好平
阿哈哈哈哈 唔好做女人做到咁低賤啦
你話你專業靠個肉體維持生計都話,拍拖都要食藥摧殘自己身體黎方便個男人鳩痕可以中出你

愛你既男人根本接受唔到因為自己一時歡愉而要自己交往既女仔承受食藥後既任何副作用!!!

任何藥都三分毒

屌你老母啦死港女
唔好食咁多
第時想有bb都難
因為我讀過覺得啲人無知定係真係啲人無知
唔好食咁多
第時想有bb都難

而家新一代避孕藥跟本唔會影響之後有BB
因為我讀過覺得啲人無知定係真係啲人無知

去家計會買藥,食左兩個月就停。
首先,去家計會買$50一盒,價錢上好平。
但唔知係咪個人體質問題,
食咗頭一個月已經每朝早起身頭暈作嘔,
每朝都無胃口食早餐。午餐晚餐食完都會想嘔。
有次食完自助餐,都唔係食得多,返屋企就即嘔。
本身瘦底,40kg,鍾意食嘢,食好多都唔會肥。
食完藥之後,一個月重咗兩kg, 但唔係食咗好多野。
本身塊面唔爆瘡,食完,一個月生左四粒瘡。
M痛到痛醒,脾氣暴躁,好負面情緒,性冷感出哂。
男朋友見到我咁樣,都叫我即停。
所以我覺得有冇副作用其實都係睇返個人體質對嗰隻藥嘅反應。
利申,食娜X。
睇家計會都知食得啦
唔好食咁多
第時想有bb都難

而家新一代避孕藥跟本唔會影響之後有BB

你問佢 避孕藥係咩原理 佢口啞啞
今日有位局長 夠吉屎講司機唔熟悉青馬繳費 你老母當人弱智 當全港九新界司機未撚畀過路費 但有人信架
路過

呢類既post每隔一排都有人開,然後每次都有人為左副唔副作用鬧交
睇咗做有冇絲打食開避孕套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞