有冇絲食開避孕藥?

293 回覆
24 Like 35 Dislike
唔好食咁多
第時想有bb都難

而家新一代避孕藥跟本唔會影響之後有BB

你問佢 避孕藥係咩原理 佢口啞啞
今日有位局長 夠吉屎講司機唔熟悉青馬繳費 你老母當人弱智 當全港九新界司機未撚畀過路費 但有人信架

局長弱智就唔好講啦,連登求其搵個巴絲去做都有sense過佢
屌佢今朝收費站仲要唔夠錢找續
去家計會買藥,食左兩個月就停。
首先,去家計會買$50一盒,價錢上好平。
但唔知係咪個人體質問題,
食咗頭一個月已經每朝早起身頭暈作嘔,
每朝都無胃口食早餐。午餐晚餐食完都會想嘔。
有次食完自助餐,都唔係食得多,返屋企就即嘔。
本身瘦底,40kg,鍾意食嘢,食好多都唔會肥。
食完藥之後,一個月重咗兩kg, 但唔係食咗好多野。
本身塊面唔爆瘡,食完,一個月生左四粒瘡。
M痛到痛醒,脾氣暴躁,好負面情緒,性冷感出哂。
男朋友見到我咁樣,都叫我即停。
所以我覺得有冇副作用其實都係睇返個人體質對嗰隻藥嘅反應。
利申,食娜X。

朋友試過食A牌子唔舒服
好在佢係睇醫生開 返去同醫生講
轉左第二隻牌子完全無事 一食就食左幾年
利申,食娜X。

朋友試過食A牌子唔舒服
好在佢係睇醫生開 返去同醫生講
轉左第二隻牌子完全無事 一食就食左幾年

食左一個月睇醫生,家計會醫生話我可能未適應叫我試多一個月
避孕藥最大問題係凝血問題 會提高靜脈曲張機會 不過都因為本身家族歷史有先會易中啲
肥同難生bb 你連佢藥原理未搞清楚就妄下定論
食完一排唔食會點樣?
到時再食番又會點
我想問下家計會係咪未夠25一定要去青少年保健中心?經期亂到痴線 季節性嚟M咁濟... 之前睇過一次婦科專科食過藥之後就嚟咗m 但係都係治標唔治本 睇一次又貴到仆街 窮學生俾唔起 所以想問下家計會有無得睇?想拎避孕藥調經
我想問下家計會係咪未夠25一定要去青少年保健中心?經期亂到痴線 季節性嚟M咁濟... 之前睇過一次婦科專科食過藥之後就嚟咗m 但係都係治標唔治本 睇一次又貴到仆街 窮學生俾唔起 所以想問下家計會有無得睇?想拎避孕藥調經

btw 好開心終於有post講關於避孕藥
避孕藥防唔防到性病?
d玩無套扑野嘅點知對方有冇性病

睇街症

利申,食娜X。

我食同一款完全冇事喎 可以試下轉藥

睇街症

有無好醫生推介
食完一排唔食會點樣?
到時再食番又會點

食完一排唔食就緊係避唔到孕
再食返都要等到黎左第一次經期先有效用
唔建議食食下停左再食
荷爾蒙會好亂
淨系試過內射完食避孕藥 so far食左6 7 次都無事,意思系無bb

睇街症

有無好醫生推介

其實睇開嘅家庭醫生已經得
淨系試過內射完食避孕藥 so far食左6 7 次都無事,意思系無bb

事後避孕藥唔係俾你咁食
高劑量荷爾蒙會影響身體
亦會提高將來患癌機會
點解唔叫男朋友用套呢?
其實啲人成日話驚有副作用
即係有咩副作用?

cancer

男人蝕俾你呢d臭西就差唔多

睇得自己咁高,價值觀同雞一撚樣

我男朋友會照套呀,始終唔放心
岩岩半個月前係家計會買左安XX黎食
除左頭個星期係咁想嘔想嘔暫時都唔見其他有咩特別
係幾安全 不過真係要準時食
我自己去家計會買 佢俾我嗰隻萬寧有得買 差成$30
同埋會有人follow up你食藥嘅情況

咁係咪食開就要keep住一直食
有冇試過唔記得左食/停左藥
經期即刻會唔準??

唔用套條女都會爽D

睇街症

有無好醫生推介

其實睇開嘅家庭醫生已經得

好驚係多囊性卵巢症 問緊朋友睇開邊個醫生
我只想身體健康
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞