懷孕原來唔易..

1001 回覆
5265 Like 125 Dislike
好似係
唔係好記得detail
其實唔係好想去記起 我都好少同人講
你又知佢冇揀
宗教角度分分黎清算因果
依家政府好左
有得免費驗T21 (高齡果D 先有, 好似係)
本身佢就會建議你抽羊水(最準), 一係自己出去比錢人驗T21
T21 報告正常就唔洗抽羊水
不過其實出世都仲有好多病未必驗到
所以生一個健康寶寶係要感謝神
好好笑

其實一個心智成熟既人唔會講得出口
聽到都唔開心
Take care
明天會更好
上天總有安排
T21> structure > 到出世又要擔心有無自閉,過度活躍等等

做父母基本上都係未出世擔心到出世
一關一關過
我同老婆第二胎時都係T21, 人工引產之後護士話好乾淨, 話剩低o個d會自己脫落排出, 但之後覆診又話最好入院刮, 話長時間留o係裡面可能會有其他問題, 刮完休養左半年左右再試, 幾個月就成功左, 最緊要係刮完要好好休息, 當年我老婆係照正常咁坐月的
我老婆而家都係岩岩有
好彩的係中出一個月就中(佢3字頭)
計過呀仔佢18歲時我都50尾
睇佢開始有成就,就要30歲
到時我就接近70歲
如果早十年發生
所有野都可以推前十年,有心有力咁見證佢成長
依家好多學生跳樓大壓力
諗緊到時個仔大個, 都唔好比佢咁大壓力
人地講事實,你唔岩聽就屈人好絕望,賤到呢
人唔食野唔飲水唔呼吸會死,我人生觀都好絕望
我都好明白你心情,
但都好唔支持你有XXY都想生出嚟嘅諗法,
你同你另一半無問題, 有無諗過小朋友想唔想?
佢條J會好細, 會由細到大都好自卑, 仲好大機會不育

btw, 希望阿B快啲用正常嘅身體回到你地身邊啦!
Ching加油
我老婆第一胎都係突然間大量出血就無左
岩岩無幾耐又有左 日日都擔驚受怕緊
不過都安慰自己擔心唔到咁多 盡左力就好 共勉之
笑左
家計會醫生曾經話過中出後精子係可以係子宮生存最長7日。我老婆同我講好多女仔都有用app記錄經期,可以睇到邊日排卵期,或者可以去萬寧Watsons買棒驗。醫生果時就叫我地排卵前後一星期可以隔日中出。唔使日日做,會太攰 留返體力隔日再戰
保重大家
ok ok
你心智最成熟
生仔嗰啲最成熟
我睇你打字都feel到你好撚大壓力,真係成個傻閪咁 你係咪日日返工都俾人屌個腦裝屎嗰啲人?
我冇宗教信仰
我覺得我從來冇得揀
要我受我好唔甘心
感受過 所以明
負皮同生咗仔嗰啲
冇人答到我?
有用app 呀,上一次第一次跟app個幾日(低,中,高)日日做但都冇中
依家買馬卡試下

好易wo,d mk仔中學9搞都搞大左3個女仔個肚

又食煙又成都得
祝福你 大步纜過 bb應該會出到世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞