懷孕原來唔易..

1001 回覆
5265 Like 125 Dislike
你要打電話去book
唔會即刻有位 通常要等一個月

你要claim 公司門診要做齊三樣嘢

喺reception畀錢
叫佢診金收據蓋印

入到去同醫師講要claim保險
佢會比 到診紙你寫病因

臨走之前攞藥都要叫佢收據上蓋印

祝你早日痊癒
養好個身體
係金鐘
佢成日都會叫我地自己出去買乜 supplement 食
加油
你識佢真人知佢有缺陷?
定係你喺佢段回覆睇得出佢有缺陷?
我睇唔出可唔可以講比大家知

你人生好唔如意要上網9up屈人攞優越感?
咁樣9up 有咩意義?
我夠可以話見到你強姦村口隻狗點解你唔快d 自殺唔好丟人現眼
人人唔同,兩體正常計,有D人錫下咀仔就有,有D人努力數十年都冇,去到56十路想回味下床事,點知一野就中,過來人,越係壓力大越難。
唔好將呢D野扣在社會等等層面上,簡簡單單只係兩個人嘅事,時間唔等人
雯雯生 4 個
香港人的另一個特色,趕潮流要人有我有,好多時是女方見到其他家庭有左小朋友,結果改變主義

利申,男女平等,但女方唔肯生,就講乜都無用
我都係咁諗起碼個老婆唔洗咁大風險
離婚?
其實係…. 當年老婆有咗之後其實真係會好擔心,記得有次檢查話有啲問題真係驚咗好耐,係第二次再檢查時冇問題先放心。始終十個月可以發生好多野,未生時又擔心,生咗出嚟又有其他擔心…
首先幫BB加加油!

阿B 6週未聽到心跳都有好多原因嘅,照超聲波7-8週會準啲

反而我覺得你多啲關心你老婆心理狀況會好啲,媽媽好阿B先會健康
加油
過咗10週先好去做產檢,太早唔會有心跳
利申生過2件,我都經歷過太早去話係空心胎,原來係遲著床所以過程慢咗
先關心太太身體
後再諗生BB既事

去個旅行
又或者一齊搵d興趣去分散下注意力
等身心都ready先再開始

各位計劃做父母既巴絲加油

題外話:
曾經見過同事小產完唔夠3個月又有左
原來佢係狂食黑芝麻黎養生
有興趣都可以試下work唔work
1星期兩次都夠皮啦番工好攰
唔知可以講咩 加油同希望你一切順利
咩情況下都希望你同另一半逢凶化吉
What is 滴雞精
我自己睇發係一定要讀國際學校/去外國讀,如果本地學校嗰種洗腦式就唔好了
我覺得如果你覺得香港唔好,就唔好聽啲人講窮有窮養,因為國際學校嘅教育唔平,一定要有心理準備同經濟能力先好生讀得本地預咗佢愛國,有朋友啲仔女讀卷校,日日返嚟唱國歌,講普通話,so far國際學校唔見有咁嘅情況
PS 而家啲仔幾歲話大個要做警察唔知點答佢好
願一切平安

你犯國安法唔撚係戇鳩???
移民 不過都會有其他問題
但總好過生活係港共政府之下
香港環境咁撚大壓力就咪撚生啦 又要生又要怨
唔好太擔心
華人喺 領養/代母 等議題係比較保守
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞