點解大陸人會咁鐘意睇埋啲咩修仙on9野?

565 回覆
876 Like 216 Dislike
凡人修仙動畫好睇
仲有一套叫不良人都ok
問題其他地方唔會用呢啲代替歴史劇
所以我覺得佢係搞屎棍既pk
明明成個故事只要佢變返神就唔洗咁麻煩
成個po似係因為係大陸人寫所以就要屌咁 明明全世界都大把本質上一樣嘅作品 修仙只係大陸流行嘅主題姐
成篇野都可以套落火影 海賊王

咩野封印九尾係個身到 就秒到大Boss

食左惡魔果實 霸王色 個啲咪打冷震
你係咪睇左好多, 我知佢地多修仙野但唔知咁多咩期
係咁創d字來寫等級

簡單化12345級又唔得

勁撚煩
原句係遮天出既?
修仙小說唔係用嚟代替歷史劇
盲反夠未
金融都係武俠
修仙真係成仙 跨張兩個層次咁上下
修仙係為咗君臨天下完全冇內涵連扮都唔扮
金庸邊個主角係為咗做皇帝
同日本轉生系列一樣
都係啲讀者對現實非常不滿
個個都想好似小說主角咁

修仙 逆天改命
轉生 重新開始
最強係洪荒之力現代人都用到
覺得佢地個故事尷尬到睇唔到落去
成日都係今日睇我唔起,聽日你就高攀唔起
主角既敵人全部都係第一眼見到主角就歧視佢, 第二日比主角超越就反殺,然後不停重複落去
斗破蒼穹好睇
支那仔垃圾taste
其實幾搞笑,打完仔就出老豆,然後阿爺係某個門派太上長老,然後話太爺係天界上面有人,總之打極都有
第一紀元成堆神加光明精靈
(即係比第三紀元魔戒時代仲要強既精靈)
同第一代魔王魔苟斯開戰
搞到成個中土世界西部大陸沉

所以堆二級神先決定唔再太深入干擾中土世界發展
去到第三紀元黑暗勢力再度崛起
二級神先派5個三級神去引導人類對抗索倫
而限制佢地神力,係唔想令到中土大陸受到更多傷害

甘道夫係冇得靠自己變返神
你同廣電講,現實就係冇晒歴史正劇唔準拍
d劇既古人個個識飛日行三千里
呢本我睇到1999, 劇情跳嚟跳去
又有少少唔同既,西方果d係引用佢地自古流傳既魔法同鍊金術,連哈利波特都有一d真既黑魔法係入面,作者係本身都要知少少呢d野先吹到出黎。

日本果d就用左幾十年先建立到rpg系統去吹異世界出黎。

但修仙果d係無咩實際跟據,咁多個作者又無一個統一既系統,個個叫法都唔同只能講佢地時間好淺,亦無d有真材實學既人寫呢d野囉
好一句恐怖如斯,睇嚟小友與吾殊途同歸
呢類隱形富豪劇情支那好興 Facebook成日有呢堆垃圾劇短片
咩係間公司做職員仔
佢老母無講比佢知佢老豆係集團CEO
之後比班上司閪同事搞到人生低谷

最後突然話佢接管個集團再come back
係,個劇情真係尷尬到仆街
仲有咩神級仙草之類一定有神獸魔獸守住

男主又要苦戰一輪拎黎救女主or 刷軍功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞