點解大陸人會咁鐘意睇埋啲咩修仙on9野?

565 回覆
876 Like 216 Dislike
合體應該係指最後步驟 與道合真
過程應該係
練精化氣
練氣化神
練神還虛
以虛合道
與道合真
其實幾好睇
秒到
日本啲輕小說咪又係on9中二病
鬼佬啲流行小說大把都on9劇情啦

屌你波西傑克森最新嗰集 話主角要拎宙斯reference letter報大學所以繼續冒險

起碼有練功有付出
修仙小說起碼好過日本啲異世界食女故啦
火影世界先最癲
一開波啲人仲出緊苦無玩緊爆炸符 連火影都係玩影分身手裏劍
去到後期個撚個鬥揸高達出元氣彈

人哋啲修仙小說魔法小說 起碼一開始已經開宗明義話你知啲勁人係勁到仆街
火影係武力一齊通脹
大陸大把呢d on9短劇

1.有錢人扮窮然後比一大班人嘴炮狗下看人低,最後打哂臉
2.霸道總裁下下虐待自己老婆,但係又講到好愛佢地
3.細細個男女主角有約定,然後大個就會有件心機女跳出黎假冒女主同男主一齊,係咁做成誤會
4.女首富同自己女細細個失散,到大個又係有件心機女跳出黎假扮係首富個女認親認戚
5.一堆穿越重生就憑上一世記憶去改寫命運

仲有好多on9劇情不能盡錄
想講韓國呢幾年有幾套幾出名嘅重生穿越劇 啲泡菜仔講到啲劇情幾正幾正
例如有套again my life 係講李準基做檢察官畀奸人害死 重生之後返去覆桌

屌你咪十幾廿年前支那網文嗰啲公廁劇情
唔同個世界真係有句咒語叫做去去武器走咩, 戇鳩

其實係個創作模式出事姐,佢地d網絡小說要日日更新,冇人校對同編輯,更加唔會有時間執故事大綱,諗到咩就寫咩,水準自然參差不齊

同埋佢地要成日寫d小高潮位去吸引讀者,如果你日日追可能冇咩嘢,但一連住睇就好似一式一樣頂唔順實體書好處就係通常一部一個故事,可以去到尾先一次收返d伏筆,比你一個嘅感覺
但多數開頭呢啲先最好睇 真係講下成個修真世界 啲人除咗修煉打交之外有咩做
就係有咩拍賣會 行市集呢啲情節 你先唔會覺得成個世界啲人都係npc

通常呢啲去到後期淨係得返個打字 冇撚曬啲日常
(雖然好多其他漫畫小說都係 龍珠火影去到後期都係長期打到仆街
仲要支那啲網絡小說係玩撚到一日update幾章 多人訂閱打賞嘅可能再加更

講緊以前報紙連載嗰啲武俠小說都係一日一個角落頭仔
一百萬字都寫兩年
而家兩年痴撚線寫五百萬字
大佬咁樣夾硬chur法連故仔都冇時間諗
呢個先係唔好喎,讀者完全唔知兩者對打係咩lv,連出既招都唔知邊個勁啲,究竟係龜波氣功勁啲定雀尾火箭勁啲?呢啲你睇名又點會知
鬥破睇標題得啦 全部都係晉級x星斗x
咁你都識講係廣電唔准拍
而唔係因為要拍修仙劇而將歷史劇消滅喎
而家係叫櫻花國美麗國
六脈神劍同打狗棒法無話邊個勁,勁既係人,
勝敗都要睇狀態,強行加等級,
然後主角次次都可以越級而戰,
每次到階段boss 一定死裡逃生,
反派一定會死於話多,同一套寫法貫穿成本書
外國多數係異能者,或者基因戰士
不如睇下D有個乖孩子日日放學喺屋企溫習, 睇電視食飯, 阿爸返工放工。
長大後到佢返工放工。老左就死左
巴打有冇睇過蠱真人
差唔多寫到尾先俾大陸禁埋
日本
下忍 中忍 上忍 暗部 影
西方
見習 下級 中級 上級 大魔法師 魔導王
同你講個d有咩分別?
我獨自升級
無限恐怖
我反而想知道,有邊本小說係零FF嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞