點解大陸人會咁鐘意睇埋啲咩修仙on9野?

565 回覆
876 Like 216 Dislike
之前睇過一本算係中伏, 可能作者受三體影響,
去到尾真係講人點樣升維成神, 同時又會點樣俾人降維,
總之莫名其妙咁爛尾
因為班中國人心底裏唔願做一個凡人,想挑戰權貴,但現實又做唔到,所以只可以睇小說FF
就係為左過下心癮
法國好多人都睇左戲當睇左

小說睇埋精靈寶鑽/哈比人嘅都少
近代嚟講最早應該係黃易寫嗰啲
包括好多90後欣賞嘅大唐雙龍傳
破碎虛空、翻雲覆雨呢兩部比大唐更早
邊荒傳說直程將對手送入異空間收佢皮
細個睇過
講到每個期之間差距都勁大咁,跟住主角永遠有方法下剋上,低人一個期都打得贏
仲要入下個期之後係無得逆轉,然後主角永遠都有方法食下丹煉下氣
之後入下個期就會勁過一般同level修仙人
有睇就知,
好多劇情都冇收尾,草草了結
好似求鳩其寫完咗佢咁
打天庭個part講人祖點樣去追尋自由真係好正

話說清有冇佢嘅實體書
鬥破先係巔峰wow
武動係食老本啫。靠之前啲fans繼續撐
我睇哂小說,呢套算係咁啦,前中期算係好好睇。講爛尾,滄元圖個結局真係屌出聲
我都想要
生者悲苦 死人平安
唔比較啦,睇完唔滿意啦
同意前中ok,
仙界篇都交代唔到點樣比人打落靈寰界
俾佢地FF下囉 人無夢想同咸魚有乜分別
同d 農民工去名店買野俾售貨員睇唔起
再原來係老闆/老闆阿爸媽爺婆⋯⋯
差唔多 睇完佢地覺得出左氣 又可以做植物
三部曲黎講鬥破係最好睇
睇吓動畫會唔會好,d模組,特效都幾大製作
接受唔到啲畫風,
韓立太靚仔
你咁熟嘅,你都睇唔少喎
最近最hit係<與鳳行>和<烈焰>,武打和電腦效果多,故事一般
上網見到話有16本 有啲又話七本 唔知邊個先係啱
近期推 師兄啊師兄 ,故事特別,模組靚,都係大製作
帶着智能手機闖蕩異世界
得罪講句,台灣寫書都可能仲搵到食
香港文化沙漠,寫小說等乞食啦,仲點發展
根本無公司肯開拓呢方面
知唔知衰乜?
我睇到佢去咗咩荒山野嶺, 識咗好一堆遊牧民族之類既團隊,
後來同個咩陽神打交之後就無再睇,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞