點解大陸人會咁鐘意睇埋啲咩修仙on9野?

565 回覆
876 Like 216 Dislike
修仙都有啲劍走偏鋒

好似修真聊天群 真係幾好睇
第4頁終於有人講
媽我分不清啊!
媽,我分不清,我真的分不清啊…
修仙d人全部都唔洗返工
岩哂躺平既人睇

黃子華:有乜野浪漫得過唔洗返工
一亂到大陸就負評
好心你地班連登仔唔好成個小粉紅咁
一見到大陸野就負評

呢d咪同日本轉生小說差唔多概念 睇得爽 代入到咪多人睇
想知劍來到底完左未...
特登著短褲踢拖入大酒店/高級西餐廳 比經理拒絕幫襯 要求衣著整齊 之後曬命嚇到經理瀨屎 但又要扮大方話唔care個經理當初話鳩佢
最早蜀山劍俠傳已經係修仙題材,之後仙劍奇俠傳都好受歡迎
你可以話土豆d書水,但一定有水準保證先囉
武動乾坤係佢巔峰,反唔落
最on9係啲套路全部一鳩樣
睇到悶
打機升lv都一樣 1 2 3級
當自己係會變強?
看動漫又係弱變強 漫威又係神仙打交
修仙小說套路哂
自己門派一定有高層逼害低級弟子
一定會有個妖怪聚集區 大山/森林
一定會有仙人洞府 門口有禁制淨係比低級修為既人入去
妖怪一定會集體暴走 衝擊門派/城市 主角要去守城
其實真係屌打日本輕小說你畀着嗰啲轉生異世界作得差啲,大陸真係屌到啲作者棄
其實咪中國版魔法使之類
日本期期新番都有又唔見有人話柒
另推史上最強煉氣期,好睇
一開始以為校園番
後面打到傻
哈利算收儉
人地商業化哂 有哂網課教人點寫網文 d審書既編輯又跟果套標準黎審人本書係咪有潛力 唔過審就冇得上架賺錢
所以搞到本本都一撚樣咁

其實個編輯制度最on9
呢啲情況更嚴重,直情明示想轉場斬掉重練人生

以前開後宮都係喺高中開
其實日本仔係行緊10年前大陸網文果套
10年前網文又係好興雷劈穿越異世
轉生成豬嘅我,想屌女,只能靠雙修突破境界!
https://lih.kg/3667721

連登都有修仙故
現實太多loser
家母好中意睇
其實修仙咪同異世界打怪升LV攞技能一樣
問題係佢地D劇情
永遠都係出面有個強大外敵
但佢地門派都係會內鬥爭權互相拖累
然後主角龍傲天食下藥輕鬆升級1打9

最撚ON9係佢地郁下就想殺人
我心諗 你都修仙 點解D思維仲咁低級
睇都眼都突埋
明朝人
悟空勁得黎要死練爛練女又得個惡到死既芝芝
佢呢d要比喻就應該係日本果d異世界最強漫畫同輕小說,都係俾d冒險者公會設定/魔力級數設定,之後搞後宮團
日本異世界
韓國地下城
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞