點解大陸人會咁鐘意睇埋啲咩修仙on9野?

565 回覆
876 Like 216 Dislike
點解多數道教,冇俗家修佛
金庸成日寫綠帽野 主角們真慘
小龍女被尹志平屌,戚芳被萬圭屌,香香公主被乾隆屌
未計嗰D中途移情別戀 被人玩弄感情嗰D
邊到有唔係正版睇
其實修仙個設定好過d異世界,咩功能選單,咩世界廣播,好on9
師兄識啲野
其實幾型
睇過一套最強裝逼系統,前期套路未重覆果陣好笑到仆街,爽文來講真係唔錯。中期開始睇唔到落去,d乜春祕境試練天驕選拔重覆又重覆,女主直頭中期戰力開始跟唔上冇出過場咁滯。一個地圖打完又開新地圖做返一樣既野。最後作到作唔到落去亂咁完左
根本源頭就係作者要搵食,唔捨得完,讀者又日日催更攪到好多情節要臨時亂作更左先,寫到後期d坑已經多到作者都唔記左寫過d咩。金庸一本先最多一百幾十萬字,d網文閒閒地都幾百萬字,以一般作者筆力點應付到
9成網文都收唔到尾,無限恐佈同盗墓筆記咁經典都爛爛地尾收唔到科
係, 好耐以前碌到一篇嘢主角好似叫端木森,成長期係好睇,又有同啲歷史人物互動下,不過到後面啲劇情開始重複又亂七八糟就棄咗
下級神 索倫都係神不過係上級
所以早2-3年前開始流行快穿類, 反正大世界就係系統打工仔,
小世界來回穿插, 每個小故事跟住大綱行就唔會太離罩,
問題只係讀者既支持度會跌, 好難食到長水,
異世界唔一定係遊戲世界, 只係骨王好, SAO又好,
個劇情主要都係講玩家穿入遊戲, 本質就係打機,
同樣支那既末世小說, 一樣有好多作品係地球遊戲化,

本質嚟講, 寫一個魔獸世界之類既史詩故事係勁既,
但你係將遊戲既體驗考慮埋落去,
確實文筆唔好既話會睇到尷尬癌,
講到尾就係男性作家打機打上腦既同人創作,
一樣都係Maia ,索倫大佬魔狗屎先係上級神
好似有講過索倫係Maia裏面最勁
冇系統冇氣運加身 凡人之路成仙 你睇個幾套垃圾到傻就咪介紹啦 你話推鬥破蒼穹 鬥羅大陸都算 又唔撚係
Re: 0 男主去異世界都係咁廢
聊天群同靈劍山個缺點係後繼無力
大乘期過咗頭嗰五六章未捉到路點寫之後都好穩定
尤其最抵讚係
入咗主線之後無拖拖拉拉極速解決個大boss
仙之威不可辱
個男人一定叫傅總
唔想睇小說 有咩動畫好睇 暫時睇緊鬥羅同鬥破
師兄啊師兄 好高質
斗破d動畫算唔錯 套電影3年之約整得ok
不過小說後期男主3人太屈機 太悶 封頂 去下一關 再封頂 再下關咁ko曬d人

完美世畀 斗羅 神印 吞噬星空 凡人修仙 遮天 動畫都ok
斗破模組做得差,星辰變都唔錯,唔係一般修仙體系
近期我推 師兄啊師兄,仙逆
兩套都係模組靚,前者講封神榜,後者就傳統修仙類
斗破算好 算自然 有d動畫直情起格 套咩亦天邪神就真係差
仙亦都唔錯
之前有套叫滄元圖都整得幾好
唔知星辰變幾時出新一季 對上季都好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞