「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

393 回覆
45 Like 72 Dislike
差唔多 但GLD期權交易量比較大 價差無咁大 易出入
等我頂住個雞頭
樓主今晚又汁幾千刀
無啦屌 紀錄下 交流下姐
是 我都反思左成兩日,都睇左一d高手(FTMO Top trader)既策略 ,發現自己最大問題係無諗點樣止盈,個重點應該係不斷增加資本 而唔係賺多少 consistent 幾重要,注碼方面一開始諗住上黎玩下咪ALL IN,見大家都想睇我爆倉 我就開始努力下點樣唔爆。

現時個本仲細 諗住簡單分開 20% 1隻標的 分2注 總共睇5隻 自己覺得睇市功力都唔錯 行下睇下點
又一位爆倉兄弟 一個巨無霸餐加大唔該
未完 fuck you
我諗緊還是我買遠d? 覺得day trade唔岩我 想做swing trade 睇大行情。

諗法係我認為出現最小阻力方向後買options當買正股 持有時間不超過3星期 買時間值1個月左右
我之前買係XOM突破 war 我正股仲渣緊 而家睇到XOM個日線圖好似有個黃金坑 又想call XOM
Welcome to the club
掂既掂既 無事無事 做保安炒股很穩定

琴日set左價 入左AA call同加多一張GLD put 今晚有機會大插

另外AVGO 好似都put得 睇埋今日先 如果拉高 再插就買一張try try
NVDA都開始無抵抗了

Put左NVDA 破大位$830 就fat fat
想問下大家 股市跌 假設大家套現渣cash 姐係美元 咁會唔會直接令美元需求大增而升值 再導致XAUUSD跌?
N卡都put
掂啦
睇$780 就平NVDA 加油加油

平哂SLV PUT 買番張黃金Call對沖下 冷靜冷靜
頂撚住啊!
仲掛埋$780 NVDA PUT限價單$20 賣得出就有$2000 問你死未
等AA破埋38蚊高位有大成交就加注
訓教了 等下週二
星期一呢
行下先啦 今日咁插法星期一應該無行情 好淡爭持磨下 星期二再插
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞