「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

393 回覆
45 Like 72 Dislike
樓主加唔加倉?
慈善股神大賽
任何人有100萬美金都可以做專業投資者
不過2000蚊就想贏100萬?
提下你, 低過25k 既倉做幾次Day trade就會罰停賽
依家回到咁
個倉係點

有無partial tp
真,option買咗放唔到就
完了吧 你有冇平?
燈到,就黎打仗都照跌
擺左錢入去唔記得
清有料
我都諗緊點解咁炒法玩咗三年仲有錢剩
樓主上黎報個平安ok
樓主有冇比人血洗
樓主咁多金call
其實同賭大細無分別,一心雄就一定仆街

就算贏十次,輸一次都夠輸晒。
無平到呀屌 一時心洪無留意到流動性問題 應該跟計劃2430take profits ,不過唔緊要 唔驚 等4月22日 下星期要睇住黎玩
個倉變成點?
最少守到2330 覺得係空頭平好倉夾上再空 始終交易量咁大唔係老散做到 而且2400位置又係超正既心理位 又咁啱係星期五 星期六日又隨時有爆炸性新聞 大戶可能睇準依點出手操作,照計交易量都係會不斷增加 所以長遠睇都唔驚。 我目標係玩到減息 牙登話7月 我都信既 畢竟美國大選係時候刷下存在感 一宣傳減息我就連自己倉都全清黃金。
血洗左呀屌 不過計番今個月有50%利潤都開心既(仲有50%

係囉 我覺得係衝動左d 由其傻閪firstrade唔比day trade on99 有時要預2日做trade好難搞
這是賭錢投機post 一律建議買QQQ
Thanks mate 我早一個星期就瀨佢野 個刻好無助
唔加啦 好彩仲渣住xom

樓主對黃金的評級由“買入”下調至”HODL”
唔出奇 個陣有段時間d卷商好多迎新活動同我女朋友狂開戶
頭破血流中
有冇邊間低過25k都可以day trade
我d操作基本上開市前就掛好單 唔會去捕捉即日波幅 所以經常會變 有時知道係炒消息市炒財報有時間性既 好似琴日咁就唔會set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞