「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

397 回覆
45 Like 72 Dislike
賭你就賭 投咩機
睇得出你連買入嘅動機都無乜考慮過
唔好jump
最新觀察名單
AA $28 call
CELH $77 PUT
CRWD $310 PUT

今日交易
XOM call 平倉
GLD put HODL
SLV put HODL

冷靜冷靜 加油加油
Sorry囉 我接下來會認真d經營下個post
無jump 啦 淆底
去左隔離食Denny,要佢refill 可樂佢收多我一杯錢 無睇單diu
價內call/put 咁得意?
個個係目標價 等佢地行下先 睇下彈唔彈到 覺得仲有買盤 但已經熊市
清得乾淨了 幫個倉踩剎車 心境都平和得多了 阿門

https://ibb.co/Y0CHVTZ
睇黎今日無野做 早d休息 Auckland依加2點了
8千幾話咁快得番2千,一鳩輸左75%
想問同期貨期權有咩分別?
個post 捱到三個月當你羸
真, 全部都捱唔到一個月
過一排就會話連登冇討論氣氛
轉過去pay床tg group
不如你學下炒股o的基本功先再諗期權,我見你策略同注碼控制出晒事
四日唔夠已完
永遠記住100蚊去50蚊係50%,50蚊去100蚊係100%
即係你蝕左 要再賺番 難度會更大 所以你止蝕要set得近,唔好諗住止蝕左 如果升番咪好on9 你覺得之後升番咪再買番 同永遠唔好俾你盈利的單 由賺變蝕 除非你持有5-10年 但有幾多人可以做到
見能源股類商品類都有突破trend所以留意石油

至於xom cvx 定oxy 就掙扎左好耐 最後揀左oxy
巴菲特有買加上覺得個CEO幾有魄力:只要石油做到碳中和,就睇唔到人類放棄開採石油既原因
留名等睇樓主致富
我都啱啱先開牛牛
都想一夜發達
是撚但啦萬幾兩萬,當去左轉旅行
爽過咪算柒數
想講邊有咁撚柒易架.
如果咁撚易炒股發達
仲使閪咁多人返工咩
你開錯左acc
應該要馬會
倉位一樣無變過,$AA 新目標價$33 Call,感覺回唔到咁低

去左露營 樓主未收皮 聽日落山 有WiFi 再回覆大家
最新觀察名單
AA $28 -> $33call
CELH $77 PUT
CRWD $310 -> 303 PUT

今日交易
GLD put HODL
SLV put HODL

冷靜冷靜 加油加油
從來無$8000過 過眼雲烟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞