「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

393 回覆
45 Like 72 Dislike
係美證監規定
唔關公司事
真倉留名支持睇你玩
大哥 有無止盈心法傳授比細佬
多謝支持
睇Reddit /Gold 有人話gold backed crypto $PAXG 伊朗打飛機個陣大漲 最高見$3075 現價$2460

唔好比我希望啦DLLM 今晚開市就知咩料
今晚定聽晚
岩,所以我會好好反省下,就跟上面個plan嘗試下先,我今晚睇下咩料先
仆街了,打完,金油星期一會唔會西跌
你個故事係同緊千千萬萬嘅好友同美國政府對賭Wo Ching
但只係玩金同油升幅唔夠快,反正都係賭option 抽獎 點解唔賭 Long Call Vix / Uvxy?
我係 24.5% GLD
75%OXY
0.5% SLV call
唔會啦(希望)睇下今晚企唔企到2370以上收市 如果唔到我就清倉留1~2張咁
可唔可以請教下點解唔買XOM呢?
我睇三大指數都有頂部特徵 領頭股有盤跌,加上我覺得美國壓唔住金價 依次好多唔同既央行都有份掃貨 ,「貨幣」有種危機感(例如土耳其 日本 中國),仲好多大大小小既因素令我買金同油,指數類我唔敢炒 覺得要估佢升定跌都已經夠難 睇單個板塊比較簡單。我無限制固定炒咩野 只要我睇到佢有機會行大trend 我就會買,之前只做好 依加研究下點樣做空

唔清楚股票跌同金有無直接關係 但假如股票回調放大左避險因素咁多多少少金價都會受益。睇下今日咩玩法先
今晚上到2370既就套番少少錢出黎 始終今個星期大機率都係震盪,星期五都係衰FOMO無跟計劃行事 比市場打左一巴
買期權邊間抵
其實依加都差唔多,firstrade免佣 但真係唔好用 唔推介。
要求唔高 閃上2365左右就夠 留一張222.5 call,XOM不變

留名睇下野
平唔平到?
打回原形 反手put左 目標價2270,有d想平左XOM佢 或者平一半先?

反手錯左 對交易信心好傷

冇信心就離場 打下機 訓個覺抽離下先
欣賞樓主贏輸都貼倉,心理素質唔錯
畀住好多人一輸已經潛哂水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞