「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

393 回覆
45 Like 72 Dislike
牛牛唔得咩?
痛...
無事無事 好快見2500 今鋪我已經準備落一落車
無記錯,再犯會停30日定90日
樓主贏到仆街啦
痴撚線公司 不過唔緊要 我會努力上$25000
樓主仆左街先 下星期先贏
通常開得po最後都係收皮
只買會升嘅股票
之前2500鎂 3個月炒到上8000鎂

之後用左一個月跌到1500鎂
Tradezero International
贏一倍就take 左先啦, 用返一半玩最穩陣
點樣無day trade? 你指假期都有得trade 定點
Pattern Day Trader
When an investor makes more than 3 Day Trades in 5 business days, the account will be coded as a Pattern Day Trader (PDT). Once an account is coded as a Pattern Day Trader, total account equity needs to be maintained at above $25,000 in order to day trade. If the equity falls below $25,000, Equity Maintenance Call (EM Call) will be issued in the amount that equals to the difference between $25,000 and the account equity.

加油樓主一中PDT用option玩到25000美金會好難去到25000你重要唔可以跌翻落去如果唔係又loop 呢個PDT
有幾難
下 即係點
唔夠錢,但每日交易數大?
美股daytrade 有限制
牛市多股神
呢啲咁炒法通常都好快收皮
支持樓主貼真倉好過班垃圾係到9up又係到咒人輸錢

btw 4月22號係咩事,銀同銅點睇?
下星期金會繼續升?
正常交割要T+2 Days settle嘛
你早上賣咗咪要等兩日先
下午即刻買其實係冇錢
好似係
咁你幾錢都一樣格
我覺得同心態好有關係,由其開左post會有種想證明自己既感覺 依個感覺都係好危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞