「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

393 回覆
45 Like 72 Dislike
睇2500啦 GLD 235~240
我final target 2500, 第一個賣點2430之後2470
慈善股王大賽

我都努力中
支持貼真倉 已正評
今日轉2張in the money call 去XOM之後訓教
借多$20 大佬
未開市XAUUSD已經打起上黎
都係唔走了 要爆啦!
無野好做 睇埋佢破$2400就訓教

5%
忍唔住要Roll一下 走勢好既聽日戶口破萬了

撞正打扙 抵你賺錢 個天都幫你 有料
無腦入call
其實自以色列10月7日之後我就有留意金價走勢 直到3月中睇到突破訊號就開始建倉 吃緊成個大浪。

中國 新加坡 波蘭 三間央行都係到掃緊金 另外中國房地產泡沫爆破 恆大爆破既實際影響應該開始波及到普通市民令散戶買盤增加,中國房地產二手房市場成交係好低 一手房供應太多 基本上一買就坐艇 中國人開始轉向買黃金。係土耳其 黃金溢價係非常高 需求非常強烈。 睇唔到頂 都唔需要估頂 就睇成交量同新聞 了解下發生緊咩事 其實一直都好多啟示。

中東局勢根本上打硬 我睇新聞見以色列係加沙撒軍 就買左原油相關同一堆Call ,再睇新聞話伊朗會封海域,訓醒再搵下有咩船公司行個邊航線 個間船公司下季度船報一定靚仔 畢竟要走遠船 貴左 賺多左。
以色列係要打殘加沙 但伊朗要參戰 姐係黎巴嫩都跟隊 所以先突然拉隊走人,由南調去北部戰線 不論戰爭規模大小 都一定會拉高油價
想all in
支持
比心機返工搵錢算喇
無諗過上到2430 position向前多d 進取少少 股票回調 係買金買油架啦?
我依加番緊part time保安
澳洲都有保安做
插撚到
好彩未all in
樓主d call 止蝕會點set?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞