「投資新手」用$4536蚊美金能唔能夠炒上100萬?

394 回覆
45 Like 72 Dislike
我岩岩有d唔夠冷靜 panic jj mode

我認為美國一定會減息 7月8月咁,黃金$2500係現實既目標價,所以大方向係升,2330 震盪市價大波幅 我買左第一注5月17日call,唔應該介意坐下貨,只係一野跌$30睇到我一口血吐出黎

今日平左張4月26日先 其他HODL鑽石手
咁似不屈不倒 好耐無見呢啲po
真倉 真實 真新手 真炒上一百萬

希望得啦屌
上到一百萬 我幫你含
呃撚含

買左F車 財報掂啦
T車呢
T車玩正股夠啦 波幅太大 太妖
加油
多謝支持 收到你既加油
咁只套用到Canslim中C/A/S/I
背後理念應該涉及更廣
(N)ew products/services/management; RS rating; (L)eader/lagger; (M)RS line缺一不可
符合canslim條件先再用chart pattern判斷entry buy point and selling point
for buying, fundamental: technical ratio理應係7:3
for selling,100% technical
但Canslim method需要MarketSmith係最大限制(screening tool, not IBD newspaper),所以我問有無subscribe
Btw 唔少quit IBD 的profolio manager已經提出Canslim不再有效
如果用breakout strategy 睇O’Neil子弟寫既書仲好
有無子弟既書名提供下 學下野 謝謝

我都有用到Leader個思路,new product比較用係成長股 就我個人既交易方式 唔太岩用
巴打而家係倒輸定出左金
佢有賺

冇紀錯樓主話佢二千u本上四千u
之後四千u炒上八千u

之後唔知點解得番三千u
咁大波動
成個馬會ac 咁
賭錢係咁
我記得上面有圖
好似係撞正以色列打仗個日
我試過三次個倉歸0(接近啦
重試過輸到由-95percent然後奇跡炒番上去變大約正170-200percent 最後輸番晒歸0

賭仔係咁
贏緊 $2000本,$8000唔係真正上過既 都無賣到 好快 比d時間
注碼分配得唔好
盤前龍到咁 係咪準備緊未日棍
今日操作 CELH反手call ,估唔到有支持

買 META CALL
反手CELH Call
加倉F車 Call

美國佬會搞掂
睇睇下又幾過引
調整完畢 let’s gooooooo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞