攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
因為支那人少左好多落黎消費
藍絲唔係好叻嫁咩,依家冇黑暴,黃絲一係移哂民一係俾狗捉哂,立哂國安廿三條冇哂外國勢力,俾哂舞台你發揮,仲有咩藉口?
去一轉尖沙咀,柯士甸站
支那人都屌香港悶無特色
同深圳無分別
咁都要自high
直頭香港都唔撚返 要見就係日本玩住見
有咩所謂 咪儲多d現金囉 換外幣囉供樓果班最慘
你問我,我真係覺得會

成功左代表咩?當年反廿三條成功左有版你睇,代表香港起中國仲有特殊地位,仲有特別行政權利仲有一國兩制,當外國人只要一日仲想搵中國錢,一日都要考慮熱錢經香港走。

你話中國威脅論唔係無影響,但一定唔會好似而家咁大,香港而家只係中國既一個城市。

可以玩多幾十年
冇本地需求嘅樓係純投資產品,幾百萬買嚟純投資,通常都死
ipo創新低
恒指一潭死水
商廈空置率有升無減
big 4炒人, 放no pay

咁夠未
而家只係衰零售、旅遊同金融業
但經濟咁滑落去
好快 local 中小企會收皮
大企一係撤資一係俾北企取代
大家d 老細會變晒大陸人
人工又低落去
到時仲想香港賺深圳洗 / 日本洗應該會變得難好多
幾年啦
攬炒幾年後就會咁
呢個係攬炒咩?
咩原因導致咁大家知啦關攬炒撚事
未夠
到主流香港人唔係失業就係減薪
負資產一街都係
大家再講唔出香港賺出面洗
因為根本真係唔夠洗
咁先夠
有心人都走晒啦
仲當初
正因為知道你香港同中國無分別 冇曬獨立性是瘋狂當你敵人打殘 19年前已經打緊貿易戰 香港有咩影響 恆指仲係三萬 樓價都係咁 IPO創新高
諗清楚係佢自爆定攬炒…
made in hk咪又係掛名
實際9成mic
然後黎香港包裝扮本土

你開d咁既post改咁既名再唔走我驚你走唔到
果d濕鳩市集 十檔入面9檔都係淘寶野 仲要賣到貴一貴
淨低果檔 一係賣埋d低成本濕鳩竉物零食 但賣到貴一貴
一係就賣埋d甜品bagel 但仲賣得貴過大牌子
黑暴
made in hk, gone to uk
我係加拿大都有消費
就係join香港PlayStation個PSN
香港平好多
我就唔係想攬炒,我因為垃圾徵費,源頭減廢,唔想污染香港,特登留番啲錢去外國洗,污染外國嘅地方
大撚把人破碎家庭又失戀 好閑啫
同你講往好嘅方面諗我呢類人更容易走到 冇負擔無牽無掛 錢全部係自己嘅 決策都只需要對自己負責
咁你幾時躝
我跟你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞