攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
藍絲就係班低消費搞死香港嘅毒瘤
阻撚住佢地番工就好似冇撚晒錢嘅on9
香港靠緊藍友支撐啦 由亂轉治左
係啲極端連登仔先覺得上深圳玩嘅人都係愛國
我都係想天滅中共 支那人死清光
但係去大陸消費好撚過喺香港做水魚
所以啲人先鍾意去啫
不過連登仔諗嘢咁極端
同佢哋講呢啲佢哋都唔撚明㗎啦
總之幫襯支那就係藍屍 完全唔識理性思考
差唔多 冇仔女
家下做緊曲狗 計埋雙糧花紅搵緊7萬左右
同條女加埋儲咗3球幾
一減我就移民去英國/加拿大
咁唔係成日都有咁多假期㗎嘛
得嗰一兩日假期同啲friend想出下街
又唔撚鍾意留喺香港做水魚咪上深圳
我唔鍾意支那人
但鍾意佢哋啲物價同選擇多咪上去消費囉
有多啲假期我都會出國㗎
唔使下下都諗嘢咁極端非黑即白
唔係幫襯支那就係藍屍嘅 大家理性啲啦屌
點解你會覺得我呢啲幾千萬身家既人仲會all in哂係香港?我地唔識買美債同BTC?幾百萬變幾千萬全部都係香港割番黎?層樓供滿左放係度比仔住由1.2M升到今日6M,你話跌跌跌又腰斬,對我有幾大衝擊?

基本上沙士之後,冇人會將自己放係槓桿之上,10年果陣我就借爆食左一大浸,點解覺得今日我會咁傻仔嘔番出黎?會比班00後炒到我?奇怪。
你搵到錢 人工高人地舖租出糧一樣高
所以咪會貴過台灣深圳
咁都理解唔到
睇嚟你都唔係好接受個現實
而家係ABC餐都係貴 係唔合理嘅貴,同埋完全冇服務,呢個先係最緊要嘅問題
人地會笑你食元素表
就算唔係去深圳珠海,兩日一夜的話寧願去澳門食野都唔想係香港食
價錢可能差唔多,但至少d 小二無咁西口西面先
Ching 1970年小學畢業?
可能我有錢少少又多假 ,平時係香港又係屋企娛樂 ,完全唔會明上支那玩既心態
邊句見到我話你地係藍絲 唔好屈鳩我
圈子唔同大家唔會明白大家 , 我同班frd 係香港就一係去大家屋企玩 , 一係就打機 , 大家有時間就去外國玩 , 根本就唔會諗 , 都諗唔明上支那玩做乜鳩
On9比喻
而家係老公上司公開叫你老公再打到你仆街,再對你噓寒問暖
咁都投懷送抱證明真係弱智
見到最尾個句小妹濕曬
一見到你屌留港撚就濕曬
唔撚係啩,澳門真係比狗去
真係ga
上次去飲茶,服務好過香港好多
無水唔使舉手都即刻有人加

其他餐廳都無香港d 餐廳咁西
係咪係攬炒都好啦 總之見到香港咁樣 我唔會覺得可憐
所以連登仔支持北上消費
呀影😍
你唔明好正常, 因為你唔係會上去個批人
宜家普遍放假會上去玩既分兩類
1. 50歲以上, 呢班係最傳統既香港人, 去任何地方旅行都只係飲飲食食行超市, 唔會去體驗人地生活, 唔會中意去景點, 去深圳同福崗韓國澳洲都係進行同樣活動, 所以返上去無論價錢同飲食口味都比較適合佢地
2. 35歲以上有小朋友家庭, 之前疫情係香港可以玩既親子活動基本上都玩過晒, 上面多左好多岩小朋友既場地, 個D地區比香港大同種類多而集中, 最重要係價錢比去外地平, 一家4口去次日本要起碼3-4萬, 上去幾千就得, 一年去幾次個相差就係10萬8萬, 加上申請一年兩地車牌方便好多, 佢地好多時放假就自駕遊
而以上兩班人一來對大陸無咁反感, 二來係可以一齊去玩, 去外地反而有時岩細路唔岩老人家
喺班武官無腦唔撚識驚啫
收埋咁多150低端人口
冇晒真香港人交稅
搵條撚樣班死老閪
你人工低啲啲嘢咪平囉
香港差落去,就係攬炒成功,多謝正苦加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞