攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
年年換iphone
反駁隊全面入場

但仲未見到佢地有一個有力既point反駁
自從最frd 個班中同話搵多幾年錢,又話等仔女大少少先去,我已經知道講乜都係借口,講到尾離開唔到舒適圈。到我依嫁已經建立左新既朋友圈,搵到份唔錯既工,我已經無再問幾時黎,理7得你,香港之後變成點我諗留港撚心中有數。

要黎一個原因就夠。只能說可惜,但互相尊重,你有你既考量
可能好快有CGT
今次多謝淋奠封控香港3年,個個由網購到屋企自己煑飯仔變廚神,改變了香港人平時生活習慣,加上隣近地區消費平,在香港消費原來係水魚!
唔好講到黃c 攬炒成功咁自 high, 實情係香港被邊緣化
一路係靠地產金融頂住香港個經濟
一沉就自然連帶其他一齊衰
不在港作多餘消費並不是攬炒,只係市民為自己利益的行為
旅行才消費/amazon網購等全無攬炒嘅成份
同樣嘅價錢點解我要留港受氣食屎
我不在港消費全無損失,何來有“攬炒”
唔通你會話個番深圳食海底撈嘅人係想攬炒

今時今日留係香港嘅人,會有幾強烈嘅政治取態
做乜鳩要幫自己加個“攬炒”,令自己感覺良好一點?

如果香港嘅物價平過人地+高質過人地,但你都選擇不在港消費,咁先有資格話自己攬炒

實情係日本食拉麵平過香港一半而又好食好多,所以你留番去日本先食

攬炒你老母咩
依個方法夠絕,但執行上困難
武肺時清零點虐待市民?
禁堂食連公園同運動場都封
郁吓就圍封, 行山上到山頂除吓口罩又告票
一開關就奶班丐幫
依家班自稱'父母官'出親嚟就鳩吹如何好景
依家市民咪慳錢去外國睇吓人哋有乜唔及班官吹嘅開心香港
大家唔係一直都有共識係時間問題咩
姐係你剩係憎香港政府 , 唔憎支那? 講緊乜鳩
見證埋港爆
政府工一日唔減
市場人工都唔會減
而個政府宜家最錫呢班人
所有野都可以死可以跌
唯獨佢地份糧係唔會減
發債都要出糧比佢地
要走一早走左啦仲等減人工咩
加拿大撚表示木/竹匙羹狗也不屌,而家慣咗自備餐具
不過我懶得洗所以都係網上買一大 pack 膠餐具慢慢用
其實monkey 國一早行左呢條路
本地搵 外地(上去馬拉)洗
只不過monkey冇住屋問題 政治相對穩定
香港就咩缺點都有齊咁解
搞資金管制嘅話香港只會死得仲快
睇呢個PO就知仲有幾多黃絲仲係香港
19年你地話好撚鍾意香港
場運動輸左你地就發爛渣
想香港仆街
無撚用
有幾難 用消費卷出糧
不嬲班藍絲都係香港賺錢大陸洗架啦,不論係2009、2019定2029。最有消費能力嘅一定係後生或者係佢地唔鍾意嘅嗰班人。偏偏就逼到呢班人長期外出旅行,然後自己香港班商家就諗盡點樣可以用最低質素賺最多錢,食肆啲侍應/老細又當啲客臭四。咁OK, 平時咪維持生存所需嘅最低限度消費囉,但千祈唔好諗住我地會喺香港大魚大肉
Cpu又快左
不做無益事
一日當三日
人活五十歲
我活百五十
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞