攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
走好多一係老婆仔女走先 你望下大波man
而家立法司法行政三權配合,班官發揮得咁完美,邊係場運動前可以做到吖

如果唔係最近就唔駛咁歡天喜地啦
呢個po終於見到d正常風向
反駁隊死撚左去邊 無出糧?
唔講最尾個句咪好地地
一講就知你反駁隊好柒
無運動點咁快有國安大法同23
你估班京官真係會自己夢見要立法
國安法,廿三條,咪臭系made in Hong Kong (China) 囉
唔好on9
去支那洗錢先係大大巴車落香港政府到
香港減工資會暴動架! 香港冇可能會人工降低 公務員凍薪都嘈到仆街啦!點會 有可能減薪呀,弱智!冇可能戇撚鳩啦!
而家個情況係 經濟會繼續差,店舖樓價會繼續減,人工一定唔會減, 你可能話咁經濟k型嘅不嬲k型咗幾十年
咁樣就叫攬炒咗??!? are you seriously ?我唔覺得囉sor9ry~ 香港人經濟就冇能力出國,咁嘅先至攬炒,好似委內瑞拉阿根廷呀咁樣通脹都幾百%窮到仆街就係
月供VOO
公務員
公屋
平日留港兩餸飯 family netflix d+ hbo prime ps steam
短假北上食玩買
長假出國食玩買

呢個生活質素至少屌打成個地球一半人口
出面個世界點話知佢死
憎人富貴嫌人窮
我地唔反抗
你中意就好

總之依家就唔會捱智商稅
食埋垃圾之餘加埋一肚氣

因果報應姐
屌你老母,到時 無野做 拿綜緩 躺平仲開心,近幾年都慣左低物慾消費
而家香港只係回復2019前既消費模式
變左既只係冇人黎香港 就算黎都係唔會點洗錢
Sad but true
到時你走唔走到都成問題
煲底見

服務員唔該加水就嚟燒穿煲底
其實可以玩多幾十年唔知係咪好事

假設2019冇事發生過 繼續好似以前咁生活落去
歷史文件點都唔會跨越2047
英國可以監察嘅年期已經完結
到時如果有咩嘢發生亦都未必會有救生艇出現
無撚有錯,諗返起佢地提出嘅攬炒香港,要求國際孤立香港,目的只係想香港政府驚,然後進行改革救返香港。

點知,偏偏戰狼懶係嘢,依家7曬。依家冇能力走嘅,心知還掂都係食垃圾嘢,返大陸食仲平,點解要喺香港俾多啲錢食

爽死!日撚日睇緊支爆,有幸見證支爆好撚開心
好撚on9
你依句嘢睇得出係毅進程度
本來有黃色經濟圈

政府用行政迫害
例如食環話你廁所有污漬,天花有污漬出告票。
而家黃色經濟圈比政府打散左
真攬炒
自己係度戰狼,你阿爺講到明話要為世界指明方針啊,又要同恐怖組織建交。做撚完呢啲嘢,依家俾人話有威脅又係嘈。一睇就知你毅進程度俾人洗開腦。

19年成功一定好過依家,依家俾你哋班藍屍警察話事啦,咪又係搞撚到成舊屎咁,又話黐撚住中國會發達?依家越黐越撚衰喎。

之前就話1小時生活圈大灣區乜乜柒柒,係咁叫啲大陸人落嚟換血,啱啦依家新香港人,放假梗係要返返鄉下大陸啦,真香港人有錢個堆都移撚晒民。

歐美遊客有冇人嚟,得返啲大陸窮鳩小紅書,成個香港都冇人消費到

以上種種都係你哋求仁得仁,抵撚柒死
得罪講句
靠守poly 班柒頭香港會好啲
我就真係唔覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞