攬炒終於來了

543 回覆
5335 Like 58 Dislike
由得佢哋繼續打j啦
咁都可以話係攬炒
呢啲先真正大撚鑊

港股IPO「乾塘」首季僅集資47億元較去年同期再跌近3成!
https://lih.kg/3664982

阿里巴巴放棄菜鳥上市計劃,香港IPO市場困境加劇
https://cn.wsj.com/articles/%E9%98%BF%E9%87%8C%E5%B7%B4%E5%B7%B4%E6%97%97%E4%B8%8B%E8%8F%9C%E9%B3%A5%E6%92%A4%E5%9B%9E%E9%A6%99%E6%B8%AFipo%E7%94%B3%E8%AB%8B-91259ccb

有風向係咁話減人工
大把人未走因為唔捨得份糧,一無左大把人走
外滙平係咁㗎啦
所以話黃絲先更應該北上消費
攬炒咪係當時較激烈既反對派對政治環境表達不滿既表現囉 歸根究底都係想改變個政治環境,做法啱唔啱唔評論啦。就結果而論香港同中國而家係自炒攬炒派表面睇達成目的,係問下初心,而家既結果係咪真係當初想要既野
老實講 去旅行同外國人傾計我都會佢哋咪撚嚟香港
2018後嘅香港好撚嘔心
唔好天真

就算憑呢到所有人用晒人工嚟駛,幫到幾多丫

滾水滾塘魚係到㗎啦

徵稅會唔會先會令香港最快玩完
連登仔終於醒覺
去所謂小店買made in china既野 我不如直接上淘寶
外國野索性amazon
所謂made in hk果d仲好笑 越南質素 中國製造 韓國款式 歐美價錢 當正d客係水魚
講到好似以前既老闆好愛惜員工咁
好想睇下班死唔走,日日都話賺多幾年錢既港豬之後係咪真係賺住走,每樣野都有後果,唔係香港消費,到香港樓,經濟,物價都頂唔順個時,唔好再幻想人工不變,就算不變需要既勞動人口都會變,燒到埋黎,再睇下幾精彩
哩個就香港係唔係香港消費都會發生
大陸自己有生產搞內循環都搞唔掂,香港咩都入口,內循環剩係賺到個租點撐起成個香港人工
政府同好多大粒佬都知,呢舖真係搵得幾多得幾多,最後一水了。
搵錢係香港,洗錢去外國
回你老母全家生癌死
仲係好多人覺得點都影響唔到人工,就好似當年信樓永遠唔會跌一樣
到時就即走咖啦
食正美國佬加息萬劍歸宗
你睇李+x賤價散貨就知咩事啦
關咩事 美國佬要吹中國威脅論 全方位打壓世界2佬 次次都係咁架喇

我問你假如19年成功左 而家唔會變成而家咁咩
屌你好精警
咁你咪同班業主一樣
攬炒攬炒攬炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞