攬炒終於來了

543 回覆
5337 Like 58 Dislike
我就係嗰啲人,响惠州買咗樓
响香港做到畀人炒就會躝上去躺平
得罪講句,點都唔會恆指得萬6點,樓價日日跌,西方個個「中國嘅好朋友」講香港over

依家自己人管香港管到咁撚7仲想懶?垃撚圾
唔可以憎香港但鍾意大陸?

個情況就係等如两公婆
個老婆成日都畀個老公家暴,搶錢

第二日個女人口腫鼻腫咁返工

有個男同事問佢咩事,嘘寒問暖下,個女人久而久之都會投懷送抱
定國安法?就係因為你有乜7國安加23條人地先信唔過你,同你脫勾,你呀爺話要改變世界秩序,又話東升西降,咁咪甩勾囉

依家人地走,知死啦,又要陪返你玩?呀叔睇清楚呢個世界點樣運作未啊?咁撚大個仲柒撚懵懵講嘢一嚿一嚿
same
我有次返大陆旅行
本身d人對香港都有興趣,問我有咩玩
我叫佢地唔好嚟
食屎啦 咁叫客觀 返大陸洗錢 去到最後少嘅咪自己份糧
香港使錢少嘅都係自己糧
但係喺大陸使錢就唔會少咁多
爆緊啦,見唔到?依家日日睇新聞好開心,個經濟每況愈下,正,睇下佢幾時好似蘇聯咁解體!
點解體?18區?
鍾意支那都講撚埋出口 扮都唔扮
仲記得首歌點唱
而家好多人都只係嚮應政府提出既一小時大灣區生活圈咋嘛,黃家和果d 蛋散就收一收皮啦
而家日日睇新聞睇到好開心
封完關佢地返黎未?

外資未必會有咩行動支持我地,但絕對唔會樂見中共玩爛個場,因為佢地要有個地方賺錢
痴撚線我都係
同佢地講香港咩都貴又唔抵
野食又貴又唔好食
得過夜景叫好睇
其他不值一提
買機票就走得
想睇到最後
依家股市萎縮到97前個價喎,同埋你講咩先?咩萎縮?萎縮到幾時之前?

一黎就qe 加萎縮,冇頭冇尾做up乜9?
呢種程度嘅攬炒同之前唔同,今之係唔可以逆轉
下,有乜所謂?你係香港就會好啲?依家係咪都要食垃圾,食平啲唔好?大陸同依家嘅香港比緊係唔差啦,好快就好過你依家香港

團火留住等支共爆咗同解體,到時再用返,依家唔好同錢過唔去,敵人反對我支持,既然港共講到明返大陸消費令到香港唔好,咁我就去多啲
乜撚野服務質素唔好
呢啲剩係黨媒先會講
有好過咩?同時有人care咩?
仲有邊個國際金融中心既物價係平?
搵得到錢既地方物價就一定貴

而家香港衰落先開始攞出黎大肆報道
唔見08年講?14年講?19年講?
不如話當年物價過高服務唔好攪到香港人要示威遊行啦
俾人洗腦/5毛 你自己揀一個
此香港不同彼香港,諗清諗楚先講嘢
你講得啱呀,搵到錢嘅地方物價係會貴
但係冇一個地方,好似香港咁
搶着嚟貴
食個滷肉飯仲貴過我喺台灣台幣食
服務又差到不得了,個個都當正自己係老闆咁
然後有人開始發現深圳嘅服務真係好好多,咁咪羊群心理個個都去試吓囉 呢個亦都係最主要嘅一個原因
你一定死剩把口話唔同意㗎
就算你去食$3000一位嘅
個侍應竟然都係答你唔到餐牌入邊嘅嘢
呢啲就叫服務?
買vip visa喇
上去消費就唔代表鐘意大陸嘅,想慳錢都得嘅,同一嚿嘢兩個價錢,你點揀?
記住敵人反對我支持
支那唔係敵人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞